Η 10μελης σπείρα των ΑΤΜ πίσω από νέες ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 16:20 Η 10μελης σπείρα των ΑΤΜ πίσω από νέες ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) ένοπλες ληστείες, οκτώ (8) κλοπές, τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών, μία (1) φθορά σε Α.Τ.Μ. τράπεζας και τρεις (3) εμπρησμοί οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αττικής…

Δεν έχει τελειωμό η παράνομη δράση της δεκαμελούς σπείρας, που αποδομήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της και ενώ πρόσφατα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, είχαν αποκαλυφθεί άλλες έξι (6) ληστείες, εννέα (9) κλοπές και πέντε (5) απόπειρες κλοπών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, προέκυψε ότι η ίδια σπείρα, ενέχεται σε ακόμη τρεις (3) ένοπλες ληστείες, οκτώ (8) κλοπές, τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών, μία φθορά σε Α.Τ.Μ. τράπεζας & τρεις (3) εμπρησμούς οχημάτων, σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, καθώς και της Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, επιχειρούσαν να αφαιρέσουν κυρίως καπνικά προϊόντα και χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά, από διάφορες εταιρείες των ανωτέρω περιοχών. Συνολικά αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, εμπρησμών οχημάτων και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δράστες, χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους, περιοχή της Αττικής, ωστόσο διέθεταν επιπλέον κρησφύγετο, σε σπίτι μέλους της σε περιοχή της Εύβοιας.

Οι υποθέσεις που εξιχνιάσθηκαν αφορούν το χρονικό διάστημα από 02-02-2017 έως και 21-07-2018 και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

(3) ένοπλων ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας

• σε εργοστάσιο – βιομηχανία, όπου μεταξύ άλλων, απέσπασαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό και τραπεζικές επιταγές

• σε εταιρεία, όπου απέσπασαν χρηματοκιβώτιο άνευ περιεχομένου, καθώς και

• σε βάρος ημεδαπού, όπου του απέσπασαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του.

(8) κλοπών και συγκεκριμένα

• κλοπή από εταιρεία περιοχής της Βοιωτίας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και καπνικά προϊόντα, συνολικής αξίας (70.000) ευρώ και

• (7) κλοπές τροχοφόρων και ειδικότερα (3) Ι.Χ.Ε. & (4) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής, τα οποία χρησιμοποίησαν για τη διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

(4) αποπειρών κλοπών σε περιοχές της Βοιωτίας

• (2) σε περίπτερα, καθώς και

• μία απόπειρα κλοπής καπνικών προϊόντων και μία απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου, από αντίστοιχες εταιρείες.

Πρόκληση φθορών σε Α.Τ.Μ. Τράπεζας που βρισκόταν σε χώρο εταιρείας, στην περιοχή της Βοιωτίας

(3) εμπρησμούς οχημάτων

• (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε περιοχή της Εύβοιας και Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου σε περιοχή της Βοιωτίας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση