Ανακοίνωση συμπαράστασης του ΕΚΠΕΦ στους εργαζομένους του Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 17:03 Ανακοίνωση συμπαράστασης του ΕΚΠΕΦ στους εργαζομένους του Νοσοκομείου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στηρίζει τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο τη συμμετοχή τους και το δικαίωμα αντιπροσώπευσής τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, (ΦΕΚ Αρ. 1061- τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.-23/12/20) που αποκλείει για πρώτη φορά τη συμμετοχή εκπρόσωπου των εργαζομένων, αφενός παραβιάζει τη διάταξη του νόμου, αφετέρου συνιστά  κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στο σύνολό τους.

Η συμμετοχή αντιπροσώπων των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι το πιο σημαντικό όργανο της διοίκησης, είναι εξαιρετικά αναγκαία διότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν άμεσα την περίθαλψη των ασθενών, την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, τις συνθήκες απασχόλησης και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας.

Στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με  το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε απαράδεκτο τον αποκλεισμό των εργαζομένων από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση φίμωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας.  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση