Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Μακρυρράχη ο Χρήστος Σταϊκούρας για το έργο του ΤΟΕΒ Ξυνιάδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 09:23 Στη Μακρυρράχη ο Χρήστος Σταϊκούρας για το έργο του ΤΟΕΒ Ξυνιάδας

Το ευχαριστώ του Δημάρχου Δομοκού Μπάμπη Λιόλιου για το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργού…

Στη γέφυρα της Μακρυρράχης Δομοκού, όπου θα γίνει η παρέμβαση για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου της λίμνης Ξυνιάδας, βρέθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση του ΤΟΕΒ Ξυνιάδας με το ποσό των 200.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των αρδευτικών υποδομών και δικτύων στις περιοχές που επλήγησαν από τη Θεομηνία «Ιανός».

Ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο, τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Ξυνιάδος Ανδρέα Λαϊνά και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ξυνιάδας Βασίλειο Γκελπινή, επιθεώρησε το χώρο για την αξιολόγηση του μεγέθους της παρέμβασης.

Για το προσωπικό ενδιαφέρον του υπουργού και τη διάθεσή του να βοηθήσει να επιστρέψει η περιοχή στους κανονικούς της ρυθμούς, ο κ. Λιόλιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, χαρακτηρίζοντάς το έργο επιβίωσης για τους αγρότες της περιοχής. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη συγκεκριμένη ενίσχυση που επεκτείνεται σε όλες τις ΤΟΕΒ των περιοχών της ΠΕ Φθιώτιδας που επλήγησαν από τη Θεομηνία, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.