Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα χτυπήσει το κουδούνι στα Δημοτικά τη Δευτέρα;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 13:16 Θα χτυπήσει το κουδούνι στα Δημοτικά τη Δευτέρα;

Μεγάλη κινητικότητα σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας για τη λειτουργία των σχολείων…

Ύφεση παρουσίασαν τα φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα με την Περιφέρεια Στερεάς πάντως να παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο ένα νέο μικρότερης έντασης κύμα αναμένεται τις επόμενες ώρες να επηρεάσει αρκετές περιοχές με νέες ασθενείς χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Το γεγονός ότι ο υδράργυρος ειδικά τις πρωινές ώρες φλερτάρει σε όλες σχεδόν τις περιοχές με το μηδέν, φέρνει έντονο προβληματισμό για το αν και πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Οπωσδήποτε το θέμα της επικινδυνότητας των δρόμων, ισχύει για μικρό μέρος του επαρχιακού - κυρίως - δικτύου και δεν φαίνεται πρόβλημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών να φτάσει στα σχολεία του με ασφάλεια. Τι γίνεται όμως με την υποχρέωση να μένουν τα παράθυρα ανοιχτά, για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών από τη διασπορά - μετάδοση του επικίνδυνου ιού sars-cov2;

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ελένης Μπενιάτα, σε μια συζήτηση με την πρόταση τα σχολεία να ανοίξουν με κάποια καθυστέρηση και όχι πριν τις 10:00’ το πρωί με τα καλοριφέρ να δουλεύουν από το βράδυ.

Την ίδια ώρα και οι Δήμοι κάνουν τις συζητήσεις τους με τους Προέδρους των Πρωτοβάθμιων Σχολικών Επιτροπών.

Σε επίπεδο Φθιώτιδας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Σιδερά - Χουλιάρα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή, τόσο με την Περιφερειακή Εκπαίδευση όσο και με τους υπεύθυνους των Δήμων του νομού.

Οι Δήμοι σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν την απόφαση της Περιφέρειας ωστόσο σε περιοχές που το θερμόμετρο είναι κάτω και γύρω από το μηδέν τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν. Με απόφαση Δημάρχου δύναται τα σχολεία να μη λειτουργήσουν και ήδη προσανατολίζονται σε αυτή την κατεύθυνση για τη Δευτέρα και κάποιοι ακόμη και για την Τρίτη 19 Ιανουαρίου προσδοκώντας βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ακόμη και μέσα στη Λαμία ή ακόμη και τα Καμένα Βούρλα, η πρόβλεψη σχετικά με τη θερμοκρασία είναι να ανέβει πάνω από το μηδέν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη στις 8:00’ το πρωί που χτυπάει το κουδούνι η πρόβλεψη θέλει τον υδράργυρο στους -2 βαθμούς!

Θα επανέρθουμε με τις τελικές αποφάσεις...