Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 16:15 Τι θα γίνει με τα σχολεία τη Δευτέρα

Απόφαση της Περιφέρειας για όλη τη Στερεά. Τι θα κάνουν κατά τόπους οι Δήμοι…

Με τον παγετό να επιμένει για αρκετές ώρες ακόμη σε όλη την Κεντρική Ελλάδα, υπήρξε έντονος προβληματισμός για το αν και πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, εντούτοις σε όλες τις περιοχές οι «πολικές θερμοκρασίες» θα δημιουργούσαν πρόβλημα με τα ανοιχτά - λόγω covid - παράθυρα.

Έτσι με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10:00’ το πρωί.

Η απόφαση:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε για αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ.

Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν,

οι δημοτικές αρχές δύνανται να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας.»

Τι θα κάνουν οι Δήμοι

Φυσικά οι τελείως διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν από την Κάρυστο μέχρι το Καρπενήσι και από το Λιδωρίκι μέχρι το Νέο Μοναστήρι, επιτρέπουν στους κατά τόπους Δήμους να αποφασίσουν για το άνοιγμα ή μη των σχολείων τους.

Ήδη ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντικύρας ανακοίνωσε ότι «λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών».

Ανάλογη ανακοίνωση αναμένεται από το Δήμο Δομοκού όπου πιθανότατα τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν ούτε την Τρίτη.

Σημειώνουμε ότι όπου τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, σύμφωνα και με σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Για οτιδήποτε νεότερο με ανακοινώσεις Δήμων ή Κοινοτήτων θα υπάρξει ξεχωριστή ανάρτηση.