Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες σε Λαμία και Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 15:01 Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες σε Λαμία και Ανθήλη

Δείγμα… «θετικόν»!

Παρά το δριμύ ψύχος, κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι δειγματοληψίες από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε οδό Φιλίας και Ανθήλη στην Κοινότητα και τον οικισμό των Ρομά.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και «θετικά» λόγω των… αρνητικών αποτελεσμάτων!

Ειδικότερα, στην οδό Φιλίας σε σύνολο 284 δειγμάτων όλα βγήκαν αρνητικά στην covid-19.

Θυμίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά στα φετινά τεστ που δε βγήκε θετικό τεστ, γεγονός που σκορπίζει αισιοδοξία για τον έλεγχο της διασποράς στην Κοινότητα Λαμίας. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι μόνο το 2021 έχουν γίνει 1482 τεστ και έχουν βγει 11 θετικά, ποσοστό 0,74%.

Από την αρχή της Δράσης που γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων έχουν πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, 5.411 τεστ με 74 θετικά (ποσοστό 1,37%).

Την ίδια ώρα στην Ανθήλη πραγματοποιήθηκαν 113 τεστ στην Κοινότητα όπου δε βρέθηκε για μία ακόμη φορά ούτε ένα τεστ θετικό. Σε συνδυασμό με τα 160 τεστ που είχαν προηγηθεί και είχαν βγει πάλι όλα αρνητικά, επιτρέπει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Στασινό να δηλώνει την αισιοδοξία του ότι προλάβαμε τη διασπορά. Μάλιστα η αισιοδοξία του κ. Στασινού πηγάζει και από τα αποτελέσματα των 69 τεστ που έγιναν την ίδια ημέρα στον οικισμό των Ρομά της Ανθήλης. Βρέθηκε μόνο ένα (1) θετικό σε 22χρονο νεαρό μέλος της οικογένειας που νοσεί από covid-19 και είχε βγει στα προηγούμενα τεστ αρνητικός.

Μάλιστα τα νέα είναι ευχάριστα και για τους άλλους Ρομά που νόσησαν καθώς αρνητικοποιήθηκαν στον ιό τα δύο πρώτα κρούσματα (άνδρας - γυναίκα), που αναζήτησαν βοήθεια στο Νοσοκομείο, με την 51χρονη μάλιστα να γυρίζει στο σπίτι της. Παραμένει στο ΓΝ Λαμίας ο 74χρονος πατέρας της που χρειάζεται να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Τα γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov2 που προκαλεί την covid-19 θα συνεχιστούν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην οδό Φιλίας αλλά και στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη στα σπίτια που δεν είχαν θετικά κρούσματα και δεν υπεβλήθησαν σε τεστ αυτή τη φορά.

Η τελευταία δειγματοληψία θα βοηθήσει και την Επιτροπή των Ειδικών που θα συνεδριάσει την επομένη για να λήξει το τοπικό lockdown.

Στην οδό Φιλίας οι ΚΟΜΥ θα κάνουν δειγματοληψίες και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει αποδειχτεί ότι έχει και τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.