Οι ανακοινώσεις των Δήμων για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 09:08 Οι ανακοινώσεις των Δήμων για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα

Μετά τις 10:00΄θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία, ενώ σε κάποιους Δήμους δεν θα λειτουργήσουν καθόλου - Δείτε που θα λειτουργήσουν και που όχι…

Τέσσερις Δήμοι της Φθιώτιδας έβγαλαν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα από το Δήμο Δομοκού και το Δήμαρχο Μπάμπη Λιόλιο ανακοινώθηκε η «διακοπή λειτουργίας για τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος του Δήμου Δομοκού, για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021,  λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στην περιοχή».

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή ανακοίνωσε «την αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών όλου του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Αμφίκλειας, την μετάθεση έναρξης των Σχολικών Μονάδων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας την 10η πρωινή».

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζή ενημέρωσε ότι «αύριο Δευτέρα 18-01-2021 μετατίθεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή έναρξη των μαθημάτων την 10η πρωινή εξαιρουμένων του Δημοτικού Σχολείου Τυμφρηστού και Αγίου Γεωργίου που θα παραμείνουν κλειστά, δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες Κοινότητες επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις ανωτέρω σχολικές μονάδες τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Λοκρών με την απόφαση του Δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ, αναφέροντας τα εξής: «Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λοκρών ήτοι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 από την 10η πρωινή ώρα.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λοκρών θα λειτουργήσουν κανονικά».

Για τους Δήμους Λαμιέων, Στυλίδας και Καμένων Βούρλων δεν είχαμε κάποια ανακοίνωση και ισχύει για τη λειτουργία των σχολείων τους η απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε για αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ

Σημειώνουμε ότι όποια σχολεία δε λειτουργήσουν, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα που υπήρχε πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, σύμφωνα και με σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση