Νέα διασωλήνωση Λαμιώτη ασθενή στη ΜΕΘ covid

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 08:20 Νέα διασωλήνωση Λαμιώτη ασθενή στη ΜΕΘ covid

Παραμένει η πίεση στο Σύστημα Υγείας από το 2ο κύμα της πανδημίας…

Είκοσι ένας (21) είναι οι ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, εξαιτίας της covid-19.

Σε αυτούς δεν υπολογίζουμε όσους ασθενείς έχουν αρνητικοποιηθεί και πλέον νοσηλεύονται στην Πνευμονολογική Κλινική μέχρι να συνέρθουν πλήρως από τα όσα τους δημιούργησε ο επικίνδυνος ιός sars-cov2.

Δυστυχώς οι εννέα (9) εξ αυτών εξακολουθούν και δίνουν μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού (ποσοστό πληρότητας 75%), καθώς το βράδυ της Κυριακής (17/1) χρειάστηκε ένας ακόμη Λαμιώτης ασθενής να διασωληνωθεί. Πρόκειται για 78χρονο που νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο, χρειάστηκε όμως επιπλέον βοήθεια για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 16/1) μία ακόμη γυναίκα είχε διασωληνωθεί και είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ Λαμίας από το Νοσοκομείο Θήβας. Εκείνη την ημέρα οι άνθρωποι της Μονάδας είχαν κερδίσει μια μεγάλη μάχη μαζί με 58χρονη Λαμιώτισσα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 30 Δεκεμβρίου. Πλέον νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή στο σπίτι της.

Συνολικά στη ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας νοσηλεύονται εννέα (9) ασθενείς, έξι άνδρες και τρεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67,5 έτη. Τέσσερις (4) ασθενείς είναι κάτω από 65 ετών.

Οι παραπάνω αριθμοί αν και απέχουν πολλοί από το 70+ που έφτασαν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας ακόμη και τέλη Δεκεμβρίου, είναι ενδεικτικοί της πίεσης που ασκείται πανελλαδικά στο Σύστημα Υγείας. Θυμίζουμε ότι στο ενημερωτικό του ΕΟΔΥ της 17ης Ιανουαρίου παρουσιάζονται 320 συνάνθρωποι μας διασωληνωμένοι σε κάποια ΜΕΘ.

Τελευταία φορά που οι ΜΕΘ Κορωνοϊού είχαν κάτω από 300 άτομα ήταν στις 11 Νοεμβρίου, μήνας που ξεκίνησε ουσιαστικά να φαίνεται το 2ο κύμα παρά το lockdown που ίσχυσε από τις 7 του ίδιου μήνα. Αντιλαμβανόμαστε εύκολα λοιπόν και με αφορμή τη μερική άρση των περιορισμών, ότι είμαστε ευάλωτοι σε ένα νέο, τρίτο κύμα, αφού ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να συνέρθουμε από το δεύτερο και ας έχουν μεσολαβήσει σχεδόν 5.000 θάνατοι συνανθρώπων μας!

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση