Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στις πλατείες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 12:26 Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στις πλατείες

Διαμαρτυρία για τις εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ…

Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου και η παγωνιά των πρώτων ημερών της εβδομάδας, δεν εμπόδισε την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, μετά από σχετικό κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ, αλλά η ροή ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, λόγω αυτών ακριβώς των συνθηκών.

Η προσέλευση όμως των αγροτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστα Τζέλλα να τονίζει στο KarditsaLive.Net, πως αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου αναμένεται να κινηθεί ο κύριος όγκος των τρακτέρ κάθε χωριού προς τα σημεία συγκέντρωσης.

Ο αγροτικός κόσμος, μας είπε, βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα, μπροστά στο τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και γνωρίζει πως μόνο μέσα από την διεκδίκηση θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα η προσπάθειά του.

Βρισκόμαστε, συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, σε συνεννόηση τόσο με άλλες Ομοσπονδίες όμορων νομών όσο και με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, προκειμένου να υπάρξει ένας γενικότερος συντονισμός και το επόμενο διάστημα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μας, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή κινητοποίησης.

Εν τω μεταξύ ο κ. Τζέλλας μετέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως  οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην Αγία τριάδα, είναι απογοητευτικές και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Σε συνάντηση που είχε χθες Δευτέρα με τους αγρότες της περιοχής διαπίστωσε ότι ο ΕΛΓΑ εκτίμησε στο 25% με 30% της πραγματικής ζημιάς και αυτό έχει δημιουργήσει προβληματισμό και αγανάκτηση.

Ο κ. Τζέλλας θα επιδιώξει σήμερα να έρθει σε επικοινωνία με τον υποδιοικητή του ΕΛΓΑ κ. Δούκα, προκειμένου να του επισημάνει το πρόβλημα και να ζητήσει την αποκατάσταση της αδικίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση