Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή χιονοστιβάδα στο Βελούχι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 15:58 Μικρή χιονοστιβάδα στο Βελούχι

Από την κορυφή της πίστας «Ηρακλής» για πρώτη φορά…

Την ανάγκη, πεζοπόροι και χιονοδρόμοι να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση όταν βρίσκονται στο βουνό -και ειδικά τον χειμώνα, υπενθύμισε περιστατικό εκδήλωσης μικρής χιονοστιβάδας στο Βελούχι, την περασμένη Κυριακή (17/1).

Όπως περιγράφουν σκιέρ που βρίσκονταν στο σημείο, κομμάτι από χιόνι και πάγο αποκολλήθηκε από την κορυφή της πίστας «Ηρακλής», λίγο πριν το «Σαμάρι», ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει κανείς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του βουνού, σε βάση παγωμένου χιονιού προστέθηκαν ποσότητες φρέσκου χιονιού τις τελευταίες ημέρες, ενώ ρόλο έπαιξε και η κλίση του εδάφους, ο προσανατολισμός κ.α., με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης χιονοστιβάδα -για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο Νεκτάριος Κολοκύθας, έμπειρος χιονοδρομός από το Καρπενήσι, έγραψε σχετικά τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. 17/1) ανεβαίνοντας προς την κορυφή του Βελουχίου και στο σημείο πριν βγεις πάνω στο Σαμάρι, κόψαμε τη χιονοστιβάδα που βλέπετε -ευτυχώς όλα ήταν υπό έλεγχο ..!! Σε αυτό το σημείο ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Μάλιστα στο σημείο αυτό πριν λίγες ημέρες μια παρέα παιδιών που θέλανε να ανέβουνε στην κορυφή με τα πόδια και χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό-εκπαίδευση, από τον πάγο δυο από την παρέα είχανε μια πτώση αρκετά καλή ευτυχώς και αναίμακτη! ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ..!!!! Όταν κάνουμε σκι εκτός πίστας αλλά και όταν πεζοπορούμε!».

(ΦΩΤΟ: Νεκ. Κολοκύθας)

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα