Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύφθηκε η θέση Νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 08:48 Καλύφθηκε η θέση Νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας

Θα ξεκινήσουν επιτέλους οι νεκροψίες - νεκροτομές;

Μετά από ένσταση και νέους αναμορφωμένους πίνακες, οριστικοποιήθηκε και ο πίνακας κατάταξης των υποψήφιων για την κάλυψη της θέσης ΥΕ Νεκροτόμων στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

Ο οριστικός πίνακας ανακοινώθηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 2021 και αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» την επόμενη ημέρα, με κοινοποίηση και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

Αφορά σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, το κενό της οποίας «κάλυπτε» για πολλά χρόνια τη μη διεξαγωγή νεκροψιών - νεκροτομών.

Πριν βιαστεί κάποιος να πανηγυρίσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αισιοδοξώντας ότι επιτέλους λύθηκε ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα, να υπενθυμίσουμε το γεγονός ότι είναι προσωρινή η λύση (πόσο άραγε θα καθυστερήσει ακόμη η μόνιμη). Επιπλέον βλέποντας λίγο την ιστορία της συγκεκριμένης πρόσληψης, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσα ακόμη χρόνια θα βλέπουμε αραιά και που, νεκροψίες - νεκροτομές στη Φθιώτιδα, αν παραμείνουμε στα οκτάμηνα.

Η συγκεκριμένη θέση πήρε πράσινο φως στις 30 Απριλίου 2020. Ανακοινώθηκε στις 5/6 και πήρε έγκριση δύο μήνες μετά από το ΑΣΕΠ στις 7/8. Άλλους δύο μήνες μετά  βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα στις 13/10. Ακολούθησαν ενστάσεις και ερωτήσεις στους επιτυχόντες αν αποδέχονται τη θέση. Αυτό πήρε έναν ακόμη μήνα, ενώ ένας ακόμη μήνας χρειάστηκε για να ανακοινωθεί από τη Γ’ Διεύθυνση Προσωπικού, Τμήμα Ελέγχου 2 του ΑΣΕΠ ότι έγινε δεκτή η ασκηθείσα ένσταση του τελικού επιτυχόντα στις 14/12.

Ακριβώς ένα μήνα μετά έχουμε τον τελικό πίνακα με τον άνθρωπο που καταλαμβάνει τη θέση…

Σημειώστε ότι νεκροψίες - νεκροτομές δε γίνονται από τον Ιούλιο του 2019 λόγω βλάβης - τότε - στο air condition! Με λίγα λόγια τα τελευταία 4 χρόνια είχαμε έναν μόνο νεκροτόμο (από την προκήρυξη του 2018) που δεν είχε αντικείμενο ολόκληρο το 8μηνο και χωρίς να υπολογίζεται το διάστημα εκπαίδευσης.