Στη Βουλή τα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας από το Γιάννη Σαρακιώτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 09:00 Στη Βουλή τα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας από το Γιάννη Σαρακιώτη

Αναφορά για τις ανησυχίες και την αγωνία τους σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις…

Αναφορά στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Καταγγελία του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Λαμίας και μαθητών δεκάδων Μουσικών Σχολείων της χώρας σχετικά με την προετοιμασία των μαθητών και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην αναφορά του επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής, με τις δυσκολίες που βιώνουν σήμερα οι μαθητές, τις ιδιαιτερότητες του τρόπου διδασκαλίας, καθώς και επιμέρους ζητήματα εν όψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές ζητούν διευκρινίσεις από το υπουργείο χρεώνοντάς του ασάφεια σε επιμέρους οδηγίες, σε συνδυασμό με έλλειψη διευκρινίσεων αναφορικά με τη χρήση των σχετικών σχολικών εγχειριδίων. Παράλληλα, θίγεται και το ζήτημα της δίκαιης μείωσης της εξεταστέας ύλης του μαθήματος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας των δυσχερειών και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία, ενώ επισημαίνονται οι δυσκολίες στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, η οποία όπως τονίζουν οι μαθητές δε μπορεί να καλύψουν σε κανένα επίπεδο τις ανάγκες διδασκαλίας των μουσικών μαθημάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση