Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυροσβεστική: Αποχωρούν από Λαμία Αποστολίδης και Κορέλας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 17:58 Πυροσβεστική: Αποχωρούν από Λαμία Αποστολίδης και Κορέλας

Ξεκίνησαν οι "έκτακτες μεταθέσεις" στην Πυροσβεστική…

Μετά την ανακοίνωση της παραμονής στη θέση τους, του Αρχηγού του ΠΣ Στέφανου Κολοκούρη και των δύο υπαρχηγών του, συνεχίστηκαν οι κρίσεις στους ανώτατους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που φέρνουν αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας στη Στερεά.

Συγκεκριμένα, αποστρατεύθηκαν δύο υποστράτηγοι και συγκεκριμένα ο Χρήστος Γκολφίνος και ο Μανώλης Δαμουλάκης από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και την Πυροσβεστική Ακαδημία αντίστοιχα.

Ο Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης αναλαμβάνει Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Μακεδονίας. Στη θέση του έρχεται ο μέχρι πρότινος Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης.

Αλλαγές όμως έχουμε και στις Περιφερειακές Διοικήσεις με τον Αρχιπύραρχο Σωτήρη Κορέλα να αφήνει μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη θητεία, τη Λαμία και την ΠΕΠΥΔ Στερεάς για την Περιφερειακή διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας. Στη θέση του αναλαμβάνει ο «Θεσσαλάρχης» Νικόλαος Μπάλσης που είχε αντικαταστήσει τον Λαμιώτη Γεώργιο Σηφάκη ο οποίος αποστρατεύεται.

Μαζί του αποστρατεύονται και οι Αρχιπύραρχοι, Άγγελος Τριπολιτσιώτης, Γεώργιος Παλιούρας, Νικόλαος Αλεξόπουλος, Λεωνίδας Τζόγκας, Μιχαήλ Χάλαρης, Ευάγγελος Τζαλοκώστας, Δαμιανός Παπαδόπουλος και  ο πρώην Διοικητής ΠΥ Λαμίας και μετέπειτα Περιφερειακός στη Δυτ. Μακεδονία, Ιωάννης Ράπτης

Στο βαθμό του υποστράτηγου προήχθη μόνο ο Δημήτρης Κοντογιάννης.