Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιους αφορά, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε ξεκινά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 12:10 Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιους αφορά, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε ξεκινά

Η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες, ανακοινώθηκε χθες, Πέμπτη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εξισώνεται με αυτή των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς -για τους υπόχρεους πλήρους θητείας- θα είναι πλέον 12μηνη, αντί των 9 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αύξηση θητείας: Ποιους αφορά - Οι εξαιρέσεις

Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, διευκρίνισε ο υπουργός, κ. Παναγιωτόπουλος. Όπως επεσήμανε περαιτέρω, η εν λόγω υπουργική απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, σχετικά με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε στρατευσίμους.

Υπενθυμίζεται ότι στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό, έχουν ήδη ανακοινωθεί, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στο σύνολο των στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών, και η πρόσληψη οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως και επαγγελματιών οπλιτών.

"Εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς με αυτήν των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, σε 12 μήνες για όλους. Καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη μονάδα για το σύνολο της θητείας τους. Καθορίζεται για τους δοκίμους εφέδρους αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση