Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΝ Λαμίας και Π.Ε.Ψ.Υ κ Κ.Α για υποστήριξη σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 08:36 Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΝ Λαμίας και Π.Ε.Ψ.Υ κ Κ.Α για υποστήριξη σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής

Ξεκινάει πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς με Covid- 19, αλλά και για γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής.

Την Πέμπτη (21/1/21), στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπογράφθηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Διοικητή  κ. Κολοκυθά Ανδρέα και του Προέδρου του Δ.Σ. της Πρότυπης Εταιρείας Ψυχικής Υγείας κ Κοινωνικής Αρωγής (  Π.Ε.Ψ.Υ κ Κ.Α ) κ. Γκλάβα Δημήτριου, σχετικά την πραγματοποίηση Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε ασθενείς, που νοσηλεύονται με Covid- 19, τους οικείους τους καθώς και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρώτης γραμμής.    

Αφορμή για την υπογραφή του μνημονίου ήταν, τόσο η ευαισθησία  όσο και η πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη  για τη Διασύνδεση Μονάδων Υγείας και Μονάδων Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της προώθησης της υλοποίησης Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στον γενικό πληθυσμό, στη παρούσα δύσκολη συγκυρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το μνημόνιο που υπογράφθηκε στο ΓΝ Λαμίας είναι από τα  πρώτα  Πανελλαδικά και κατ΄ εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης  Γ3β/Γ.Π.οικ.1529/11-01-2021  του Υπουργείου Υγείας.

Για τη διαδικασία υλοποίησης της παραπάνω συνεργασίας,  παραχωρήθηκαν δέκα (10) tablets στο Γ.Ν Λαμίας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η δυνατότητα σύνδεσης των νοσηλευομένων ασθενών, των οικείων τους καθώς και των εργαζομένων της πρώτης γραμμής,  με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Π.Ε.Ψ.Υ κ Κ.Α..

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com