Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 16:26 Ευχαριστήρια επιστολή προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών

Από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για τη διάθεση των ναών ως σχολικές αίθουσες….

Διαβάστε την επιστολή και το «μεγάλο ευχαριστώ» από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, εκ μέρους όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών για την μεγάλη προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης  προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

   «Σεβασμιώτατε,

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας ευχαριστήσω εγκαρδίως για τη συγκινητική, γεναιόδωρη και πρωτοπόρο, ομολογουμένως, πρότασή σας, την οποία μας γνωστοποιήσατε με την υπ’ αρίθμ. 17/11-1-2021 επιστολή σας, να συνδράμετε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτει η Εκκλησία, την εκπαιδευτική κοινότητα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Αποδεικνύετε εμπράκτως για μία ακόμη φορά, πως το πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας είναι να κρατά την κοινωνία ενωμένη, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθεια και τη συνεργασία της σε όλους τους φορείς της πολιτείας και εμπνέοντας τη διάθεση σε όλους μας να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

Μέσα σ΄ αυτές τις δύστοπες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε, η προσφορά σας, μόνο αισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού εγείρει. Μεταφέροντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, στην οποία προωθήθηκε αμέσως η πρότασή σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η όποια αδυναμία αξιοποίησής της, έχει σχέση με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Προσωπικά, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας και το συνεχές ενδιαφέρον σας για την εκπαίδευση. Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει δύναμη και φώτιση για την συνέχιση της μεγάλης διακονίας σας.»

Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου: