Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Αψήφησε τους ελέγχους και σέρβιρε σε πελάτες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:17 Στερεά: Αψήφησε τους ελέγχους και σέρβιρε σε πελάτες

Τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε καφέ - εστιατόριο και τρία ακόμη 300αρια στους πελάτες που βρέθηκαν στο μαγαζί.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, φθάνοντας τους 63.841 το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα ήταν να βεβαιωθούν 1.329 παραβάσεις, αλλά και να γίνουν και πέντε (5) συλλήψεις.

Μία από αυτές ήταν και πάλι στη Στερεά και συγκεκριμένα στα Ψαχνά από το ΑΤ Διρφύων - Μεσσαπίων. Πρόκειται για ιδιοκτήτη καφέ - εστιατορίου που βρέθηκε να σερβίρει τρεις (3) καθήμενους πελάτες. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αλλά και 15ημερη αναστολή λειτουργίας. Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν (3) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Ακόμη συλλήψεις είχαμε στην περίπτωση ιδιοκτήτριας αναψυκτηρίου στη Θεσσαλία στην οποία επίσης υπεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ και επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας. Επιπλέον βεβαιώθηκαν (10) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Μία ακόμη περίπτωση σύλληψης είχαμε στην Αττική σε προσωρινά υπεύθυνο σούπερ - μάρκετ και 3.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, λόγω υπέρβασης ωραρίου, ενώ σε περιοχή της Πελοποννήσου είχαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε πολίτη για παραβίαση καραντίνας.

Επίσης στην Κεντρική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε πωλητή λαϊκής αγοράς και επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2 πρόστιμα των 1.500 ευρώ έκαστο, σε πωλητές λαϊκής αγοράς για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων και αναστολή δραστηριότητας τους για 15μέρες,

- 2 πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Κρήτη, (2) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Να σημειώσουμε τέλος ότι για παραβάσεις σχετικά με περιορισμό κίνησης και μη χρήση μάσκας είχαμε από 55 και 22 παραβάσεις αντίστοιχα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.