Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τι έδειξαν τα rapid test στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:28 Λαμία: Τι έδειξαν τα rapid test στην οδό Φιλίας

Πέμπτη και Κυριακή θα επαναληφθούν στον ίδιο χώρο ενόψει και της έναρξης των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…

Μία ακόμη δράση δειγματοληψίας με γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov-2, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/1) από τις ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας, με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο.

284 άτομα πέρασαν για να δώσουν δείγμα, όσα ακριβώς και την προηγούμενη Κυριακή, μόνο που αυτοί τη φορά βρέθηκαν δύο τεστ θετικά, έναντι μηδέν την προηγούμενη Κυριακή. Το ποσοστό θετικότητας παραμένει στο 0,7% από την αρχή του έτους και με 1.959 συνολικά τεστ (στο σύνολο των δράσεων από 19 Νοεμβρίου είναι στο 1,31%). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ζευγάρι από τη Λαμία που είχε συμπτώματα και θέλησε να κάνει το τεστ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό, τεστ θα ξαναγίνουν στην οδό Φιλίας την προσεχή Πέμπτη 26 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Μάλιστα η τελευταία δειγματοληψία θα είναι μια ευκαιρία εξυπηρέτησης εκπαιδευτικών και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα επιστρέψουν στα θρανία μετά από σχεδόν τρεις μήνες, γι ανα δουν αν νοσούν από την επικίνδυνη ασθένεια.