Καλό 2024! Πολύ αργοί οι ρυθμοί εμβολιασμού στις χώρες της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 11:30 Καλό 2024! Πολύ αργοί οι ρυθμοί εμβολιασμού στις χώρες της ΕΕ

Στο μέσο όρο της Ευρώπης η Ελλάδα που χρειάζεται να επιταχύνει κατά πέντε φορές το ρυθμό εμβολιασμού…

Το Φεβρουάριο του 2024 θα έχουν φτάσει στο 70% του ενήλικου πληθυσμού οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού, αν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό!

Αυτό υποστηρίζει έρευνα που παρουσιάζει το politico όπου κάνει και μια σύγκριση με το μέσο όρο της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου που δείχνει να είναι η μοναδική χώρα μέσα στους στόχους για ανοσία στο 70% του πληθυσμού νωρίτερα και από τα τέλη Αυγούστου (μέχρι τότε αν συνεχίσει έτσι θα έχει εμβολιάσει το 83%).

Για να πετύχουν κάτι αντίστοιχο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι χώρες της ΕΕ κάποιες θα πρέπει να επιταχύνουν τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμού  δύο φορές και κάποιες ακόμη και μέχρι 29 φορές!

Ειδικότερα η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει σχεδόν πέντε φορές το ρυθμό εμβολιασμών για να πετύχει να εμβολιάσει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη το 70% των ενηλίκων της. Στην καλύτερη μοίρα βρίσκεται η Μάλτα που πρέπει να αυξήσει μόλις δύο φορές το ρυθμό εμβολιασμού, ενώ η Βουλγαρία 29! Αυτό μεταφράζεται σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού τον Αύγουστο του 2040! Δύσκολα τα πράγματα και για τη Λετονία που θέλει να πολλαπλασιάσει επί 17, για την Ιταλία επί 10 και για την Ουγγαρία σχεδόν επί 9.

Επειδή οι πληθυσμοί διαφέρουν στις χώρες της ΕΕ, για να εμβολιασθεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού της, θα πρέπει η διάθεση των εμβολίων να είναι 5 φορές ταχύτερη αλλιώς εάν ο τρέχων ρυθμός εμβολιασμού παραμείνει όπως είναι, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει εμβολιασθεί μόλις το 15% του πληθυσμού της. Για το 70% θ απρέπει να φτάσουμε το Μάρτιο του 2024.

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία με τους αναλυτικούς πίνακες:

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση