Λιμενικό: Έτσι εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 09:53 Λιμενικό: Έτσι εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης

Στο Πεζονήσι Ερέτριας ξεβράστηκε το άψυχο κορμί του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ…

Αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την έρευνα και τον εντοπισμό του 77χρονου Σήφη Βαλυράκη, κοινοποίησε τα ξημερώματα της Δευτέρας το Λιμενικό Σώμα.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη σύζυγο του πρώην υπουργού επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ότι είχε αναχωρήσει νωρίτερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Ερέτριας με μικρό φουσκωτό σκάφος  και αμέσως σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Ένα από τα αλιευτικά εντόπισε το φουσκωτό σκάφος του πρώην υπουργού, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ''Αγία Τριάδα'', ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο ίδιος από πολίτη που συμμετείχε στις έρευνες, στην ανατολική ακτή ''Πεζονησίου'' Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός μεταφέρθηκε σε σημείο για να παραληφθεί από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση