Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Πλήρωσε τη γιορτή στην αυλή του με 3χιλιαρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 16:15 Στερεά: Πλήρωσε τη γιορτή στην αυλή του με 3χιλιαρο

122 πρόστιμα την Κυριακή στην Περιφέρεια…

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό.

Έτσι, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 60.166 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν συνολικά 1.440 παραβάσεις αλλά και 14 συλλήψεις.

Από τις παραπάνω παραβάσεις οι 122 βεβαιώθηκαν στη Στερεά Ελλάδα εκ των οποίων οι 109 για μη συμμόρφωση στους περιορισμούς μετακίνησης και άλλες 12 για μη χρήση μάσκας.

Ακόμα μία όμως είχαμε για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης. Το περιστατικό έλαβε χώρα στον οικισμό των Ρομά στη Χαλκίδα, όπου κατελήφθη 40χρονος να έχει διοργανώσει γλέντι στην αυλή του με τη συμμετοχή άλλων 25 ατόμων! Σύμφωνα με το ενημερωτικό βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον 40χρονο.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης είχαμε διοργάνωση πάρτι σε σπίτι. Εκεί εκτός από το πρόστιμο είχαμε κι τη σύλληψη του διοργανωτή, καθώς και 8 «300αρια» στους συμμετέχοντες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης (ήταν μετά τις 9 το βράδυ).

Στην Αττική είχαμε,

- 7 συλλήψεις σε εγκαταλελειμμένο κτήριο για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και επιβολή ισάριθμων διοικητικών προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- πρόστιμο των 3.000 ευρώ, για διοργάνωση πάρτι σε οικία. Επιπρόσθετα σε 6 συμμετέχοντες βεβαιώθηκαν από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης

Τέλος αναφορικά με πρόστιμα γύρω από τη λειτουργία καταστημάτων είχαμε:

Στην Κρήτη, 10 πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα  μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια  και επιβολή 15νθήμερη αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ έκαστο, σε 2 πελάτες του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. διότι σε αστυνομικό έλεγχο αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και επιβολή προστίμου 300 ευρώ.

Στην Αττική, σύλληψη ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν (5) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες  για παραβίαση περιορισμού κίνησης

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 συλλήψεις και ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, σε ιδιώτες για αθλητική δραστηριότητα (σκι).

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας», προειδοποιεί η ΕΛΑΣ και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.