Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Σε επίπεδα Νοεμβρίου στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 08:37 Νοσοκομείο Λαμίας: Σε επίπεδα Νοεμβρίου στη ΜΕΘ Κορωνοϊού

Σαφώς καλύτερα τα πράγματα στο Πέτρινο κτίριο.

Χρειάστηκαν 78 ημέρες σκληρού lockdown για να μειωθούν αισθητά οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και δύο σχεδόν μήνες για να μείνει άδεια η νέα πτέρυγα ΜΕΘ covid που πρωτολειτούργησε στις 30 Νοεμβρίου!

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου μία 82χρονη από τη Σπερχειάδα, κατάφερε να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την Πνευμονολογική έχοντας ξεπεράσει τα επικίνδυνα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού. Ήταν ο 23ος ασθενής που βγήκε νικητής από τη ΜΕΘ Λαμίας στη μάχη απέναντι στον τόσο επικίνδυνο εχθρό, από την αρχή της πανδημίας, ενώ άλλοι έξι ασθενείς εξακολουθούν και δίνουν το δικό τους αγώνα σε αυτή, με την υποστήριξη του ακούραστου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στα πρώτα έξι κρεβάτια της ΜΕΘ covid που δημιουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας τον περασμένο Απρίλιο, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου είχαν νοσηλευτεί 21 ασθενείς. Από αυτούς δεν τα κατάφεραν οι πέντε.

Στις 30 Νοεμβρίου είχαμε για τελευταία φορά μόνο έξι ασθενείς στη ΜΕΘ Covid, καθώς τότε πρωτολειτούργησαν πέντε ακόμη κρεβάτια, με τα πρώτα δύο να γεμίζουν αμέσως!  Στις 4 Δεκεμβρίου ήταν γεμάτα και τα 11 κρεβάτια, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου λειτούργησε άλλο ένα κρεβάτι που μέσα σε δύο ημέρες είχε και αυτό καλυφθεί!

Μέχρι σήμερα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού Λαμίας νοσηλεύτηκαν (και νοσηλεύονται) 50 ασθενείς. Οι απώλειες ήταν 21 άτομα που μεταφράζεται σε ποσοστό θνητότητας 42%. Από αυτά μόνο τα 12 ήταν από τη Φθιώτιδα, καθώς η ΜΕΘ Λαμίας χρειάστηκε να υποστηρίξει βαριά περιστατικά από γειτονικούς νομούς. Γενικά ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν ΜΕΘ στη Λαμία είναι σημαντικά μεγάλος σε σύγκριση με τον αριθμό των κρουσμάτων που είχε ο νομός, κάτι που αποτυπώθηκε και στις νοσηλείες στο Πέτρινο κτίριο που έφτασαν ακόμη και τις 70 (πλέον έχει μόνο 10 και σε καλή κατάσταση).

Και όλα αυτά με το ίδιο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - προ κορωνοϊού - γεγονός που δεν πρέπει να μην αξιολογήσει το υπουργείο ώστε να προβεί σε νέες προσλήψεις με το ενδεχόμενο ενός τρίτου και πιο σφοδρού κύματος. Μην ξεχνάμε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουμε και μια καινούρια πτέρυγα ΜΕθ, δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος» που πρέπει να λειτουργήσει…