«Σταματήστε την απαξίωση των νέων επιστημόνων…»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 11:57 «Σταματήστε την απαξίωση των νέων επιστημόνων…»

Τι λένε σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, και Οικονομικών  ο Γιάννης Σαρακιώτης και άλλοι 46 συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ...

Αν θα συμπεριλάβουν και τους νέους επιστήμονες που έκαναν έναρξη εργασιών από 1-1-2020 και μετά και αν θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες για την αναγκαία αύξηση του έκτακτου αλλά ανεπαρκούς επιδόματος των 400 ευρώ, ρωτούν τους υπουργούς, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης και σαράντα έξι (46) συνάδελφοι του στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο κοινής κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, έθεσε το κριτήριο της μείωσης των εσόδων των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων για την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, αποκλείονται οι νέοι επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος μετά την 1-1-2020 και έτσι στερούνται του ελαχίστου αυτού βοηθήματος οι νέοι επαγγελματίες, που είναι και εκείνοι που το έχουν πρωτίστως ανάγκη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, αναφέρει:

 «Για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ επιδεικνύει την απέχθεια της προς την πραγματική αριστεία και τους νέους επιστήμονες, προς τους οποίους ομνύει προφορικά. Τα περίφημα “σκόιλ – ελικίκου” του κ. Βρούτση και η πλήρης απαξίωση των πτυχίων των ελληνικών πανεπιστημίων και η εξίσωσή τους με αυτά των κολλεγίων της κα Κεραμέως, διαδέχονται οι μεθοδεύσεις του Υπουργού Οικονομικών και του νέου Υπουργού Εργασίας, οι οποίες εν μέσω πανδημικής κρίσης στερούν από μεγάλο αριθμό νέων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων τη δυνατότητα της κάλυψης, ακόμη και στοιχειωδών αναγκών».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση