Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:05 Τι έδειξε η ιατροδικαστική για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά…

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη την Κυριακή (24/1) στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά,  ο πρώην υπουργός έφερε κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του σκάφους, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πνιγεί.

Όπως σημειώνεται επίσης, ο 77χρονος πολιτικός δεν είχε υποστεί νωρίτερα κάποιο έμφραγμα ή να υπήρξε κάποιο άλλο παθολογικό αίτιο που να τον έριξε στη θάλασσα και να χτύπησε από την προπέλα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε μεταβεί με το φουσκωτό του σκάφος στην ανωτέρω περιοχή για ψαροντούφεκο, κάτι που επαναλάμβανε πολύ συχνά. Η εμπειρία του δεν άφηνε σενάρια για κάποιο λάθος χειρισμό του σκάφους, ωστόσο είναι πολύ συνηθισμένα ατυχήματα με κάποιο γλίστρημα και γενικά απώλεια ισορροπίας που πιθανόν τον έριξε στη θάλασσα και ενώ η μηχανή του φουσκωτού βρισκόταν σε λειτουργία.

Τι συγκεκριμένο σκάφος εντοπίστηκε από ένα από τα πολλά αλιευτικά που πήραν μέρος μαζί με το Λιμενικό στις αναζητήσεις, στη βραχώδη ακτή της νησίδας ''Αγία Τριάδα'', ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και ο 77χρονος από πολίτη που συμμετείχε στις έρευνες, στην ανατολική ακτή ''Πεζονησίου'' Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του.

Δείτε και ένα βίντεο από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας SAR 312 που συμμετείχε στις έρευνες με έξι άτομα: