Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Έτοιμα τα Κέντρα Υγείας να ξεκινήσουν εμβολιασμούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 08:45 Φθιώτιδα: Έτοιμα τα Κέντρα Υγείας να ξεκινήσουν εμβολιασμούς

Αισιοδοξία Σερέτη για την ετοιμότητα όλων των μονάδων της 5ης ΥΠΕ…

Έτοιμα να ξεκινήσουν εμβολιασμούς είναι όλα τα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας και έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό για τα επόμενα στάδια της επιχείρησης «Ελευθερία», σύμφωνα με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων που παρουσιάζεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει σαφώς επηρεάσει και τη χώρα μας, που κινείται με ένα μέσο όρο 17.000 εμβολιασμών την ημέρα, από τις 20 Ιανουαρίου που έχουν μπει στο παιχνίδι ορισμένα Κέντρα Υγείας.

Στην 5η ΥΠΕ σε πρώτη φάση ξεκίνησαν εμβολιασμοί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε οκτώ Κέντρα Υγείας, τέσσερα στη Στερεά Ελλάδα, Καμένα Βούρλα, Ψαχνά, Αλιβέρι, Αλίαρτος και τέσσερα στη Θεσσαλία, Πύλη Τρικάλων, Παλαμάς Καρδίτσας, Ελασσόνα και Αργαλαστή (Άμεσα ξεκινά στη Μαγνησία και ο Αλμυρός).

«Σύντομα θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας στη Φθιώτιδα», μας διαβεβαιώνει απαντώντας σε ερώτηση του LamiaReport, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, που όλο αυτό το διάστημα επισκέφτηκε κάθε γωνιά της υγειονομικής περιφέρειας για να ελέγξει από κοντά την ετοιμότητά τους. Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου μάλιστα τελευταίος σταθμός στη Φθιώτιδα, είναι το Κέντρο Υγείας Δομοκού, όπου και εκεί το προσωπικό έχει προετοιμαστεί καταλλήλως περιμένοντας το πράσινο φως και τις παρτίδες των εμβολίων. Ανάλογη ετοιμότητα παρουσιάζουν, πλην του ΚΥ Καμένων Βούρλων που ήδη λειτουργεί με δύο εμβολιαστικές γραμμές και τα Κέντρα Υγείας Στυλίδας, Μακρακώμης, Αμφίκλειας, Αταλάντης και το Κέντρο Υγείας (αστικού τύπου) Λαμίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη ο σχεδιασμός περιλαμβάνει από τις 28/1 τα πρώτα νησιά, ανάμεσα σε αυτά τη Σκιάθο και την Σκόπελο και από τις 10/2 τη Σκύρο και την Αλόννησο.

Σημαντικό ρόλο όμως σύμφωνα με τον κ. Σερέτη θα παίξουν και οι κινητές εμβολιαστικές μονάδες που είναι σε ετοιμότητα και θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς σε δυσπρόσιτες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Οι συγκεκριμένες μονάδες πάντως αναμένεται να λειτουργήσουν με την παραλαβή επόμενων εμβολίων, που δε θα είναι τόσο ευαίσθητα όπως το συγκεκριμένο που τρέχει αυτή τη στιγμή.

Να σημειώσουμε πάντως ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το emvolio.gov.gr μέχρι τώρα (26/1) έχουν πραγματοποιηθεί 195.783 εμβολιασμοί και έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά 182.778, κάτι που σημαίνει ότι περισσότερα από 13.000 άτομα έχουν κάνει και τη 2η δόση του εμβολίου.