Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «άσπρισε» χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 10:02 Το «άσπρισε» χωρίς προβλήματα στα ορεινά της Φθιώτιδας

Ασθενής χιονόπτωση σε Ευρυτανία και Φωκίδα…

Με θερμοκρασίες κάτω και γύρω από το μηδέν ξύπνησε η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, με ελαφρό «πασπάλισμα» χιονιού σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Μάλιστα σε περιοχές όπως ο Άγιος Γεώργιος και ο Τυμφρηστός στη Φθιώτιδα, το «άσπρισε» και δίπλα στο δρόμο, ενώ στη «Ράχη» ενήργησε μηχάνημα της Περιφέρειας, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Παρόμοιο «πασπάλισμα» είχαμε και στο «16» στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, με το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ η «παγωμένη» πρωινή υγρασία έφτασε μέχρι τα βόρεια προάστια της Λαμίας σαν πολύ μικρές νιφάδες χιονιού.

Πολικές θερμοκρασίες στη Φτερόλακκα στον Παρνασσό με το θερμόμετρο να πέφτει το πρωί στους -11ο! -3 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στο Καρπενήσι, -2 στην Αράχωβα, ενώ στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας είχε 1 βαθμό.

Από το μεσημέρι αναμένουμε βελτίωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει για σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, στα ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).

Άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία, από -01 (μείον 1) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.