Λαμία: Ευχάριστα τα νέα από τη δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 14:07 Λαμία: Ευχάριστα τα νέα από τη δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας

185 καινούρια τεστ στο γενικό πληθυσμό της Λαμίας…

Για 9η φορά μέσα στο 2021, Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, πραγματοποίησαν γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου στην οδό Φιλίας, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά ελέγχτηκαν 185 άτομα και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Ήταν μόλις η 2η φορά φέτος που δε βρέθηκε κανέναν θετικό, ενώ με τα καινούρια τεστ φτάσαμε στα 6.073 από τον περασμένο Νοέμβρη ή στα 2.144 μέσα στο 2021. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουν ανιχνευθεί 77 κρούσματα, με τα 14 μέσα στο 2021.

Η θετικότητα στην περιοχή παραμένει πολύ χαμηλά και στις τελευταίες εννέα δειγματοληψίες κινείται μεταξύ 0 και 1,88%. Ο μέσος όρος είναι στο 0,65% πολύ χαμηλότερος από το 2,79 που παρουσίαζε η χώρα μας το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου και φυσικά πολύ μακριά από το 9 και 10 του Νοεμβρίου όταν και πάλι η Λαμία ήταν κάτω από το 3%.

Την αισιοδοξία του κατέθεσε στο LamiaReport και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, που έδωσε για μία ακόμη φορά το παρών στη δειγματοληψία. «Προσπαθούμε να κερδίσουμε το στοίχημα να κρατήσουμε την περιοχή μας ασφαλή και μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει. Μάλιστα και τα αποτελέσματα από την περιοχή των Ρομά στην Ανθήλη είναι και μπορούμε να πούμε ότι τόσο τ αμέτρα όσο και τα γρήγορα αντανακλαστικά απέδωσαν».

Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και πάλι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στην οδό Φιλίας προκειμένου να εξυπηρετήσει κι όσους εκπαιδευτικούς ή μαθητές επιθυμούν να ελεγχθούν ενόψει του πιθανού ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση