Θρήνος: Γιατροί από Λάρισα οι ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 21:18 Θρήνος: Γιατροί από Λάρισα οι ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα (φώτο αρχείου)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία και η ιατρική κοινότητα στη Λάρισα για την τραγωδία στον Όλυμπο που στοίχισε τη ζωή σε δύο γιατρούς της «πρώτης γραμμής» από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για γιατρούς που εργάζονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, περίπου 50 ετών (46 και 49 ετών συγκεκριμένα)  δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Οι δύο άτυχοι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο είναι ο Θεόδωρος Χατζόπουλος αναισθησιόλογος και Τηλέμαχος Ζαφειρίδης παθολόγος, που εργαζόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού δηλαδή.

Οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για υπέροχους ανθρώπους, αλλά και εξαίρετους επιστήμονες.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας, που βρισκόταν σε χαμηλότερο σημείο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και κινητοποιήθηκαν η 8η και 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προσπάθειες για την ανάσυρση των δύο ορειβατών γίνονται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο λόγω της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr η 8η ΕΜΑΚ ενημερώθηκε στις 2.30 μ.μ. και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ, αντιπύραρχο Χρήστο Ζουναλή, η επιχείρηση για την ανάσυρση των δυο σκιέρ είναι σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 μ.μ. Να σημειώσουμε ότι ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή του Κοκκινοπηλού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση