Ποιοι Δήμοι της Στερεάς είναι στο κόκκινο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 08:48 Ποιοι Δήμοι της Στερεάς είναι στο κόκκινο

Τα νέα μέτρα από Χαρδαλιά και Γεωργιάδη…

Σε δύο επίπεδα χωρίζεται και πάλι από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου η χώρα, ανάλογα με το επιδημιολογικό τους φορτίο όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το επίπεδο Α’ επιτήρησης - με κίτρινο χρώμα - ισχύουν οριζόντια όλα τα περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ, συναθροίσεων και την υποχρεωτική αποστολή SMS για την κίνηση. Σε αυτό το επίπεδο είναι οι περισσότερες περιοχές της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας.

Στο επίπεδο Β’ - κόκκινο χρώμα - συναντάμε του Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας από το νομό Βοιωτίας που ήταν μέχρι πρότινος ολόκληρος σε αυστηρό lockdown. Αιτία ότι πριν την έναρξη των πρόσθετων μέτρων, πριν 14 ημέρες, είχαν 67 και 21 ενεργά κρούσματα και τώρα έχουν 45 και 31 (μικρή μείωση και αύξηση αντίστοιχα), γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει την ανάγκη διατήρησης των πρόσθετων μέτρων.

Αντίθετα οι Δήμοι Αλιάρτου, Διστόμου-Αράχωβας-Αντικύρας, Λεβαδέων και Ορχομενού μπαίνουν στο επίπεδο Α’. Ειδικά στο Δήμο Αλιάρτου παρατηρήθηκε σχεδόν μηδενισμός των ενεργών κρουσμάτων από 46 σε 4, ενώ στους άλλους τρεις δήμους έχουμε πλέον 3, 8 και 1 ενεργό κρούσμα.

Δεν είναι το ίδιο καλά τα νέα και για άλλους δύο Δήμους της Εύβοιας που «κοκκίνισαν». Πρόκειται για το δήμο Χαλκιδέων και ένα μικρό κομμάτι της Κοινότητας Δύστος του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και συγκεκριμένα τον Οικισμό των Ρομά. Ειδικά για τη Χαλκίδα ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι από 42 ενεργά κρούσματα το πρώτο 10ημερο του χρόνου, έφτασε τα 157!

Στις παραπάνω «κόκκινες» περιοχές ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (30/1) και έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου όπως, ο περιορισμός των μετακινήσεων από τις 6 το απόγευμα, διά ζώσης θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με τηλεκπαίδευση, θα επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα στους χώρους λατρείας και η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνεται με τη μέθοδο του click away, με εξαίρεση καταστήματα ένδυσης - υπόδησης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια θα λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού, όπως εξήγησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Για τις κίτρινες περιοχές τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, συν τη λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση