Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ποιος ήταν ο καταζητούμενος που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 08:53 Λαμία: Ποιος ήταν ο καταζητούμενος που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι

Δολοφονίες, εκβιασμοί, αιματηρές συμπλοκές και αλλά κακουργήματα, πίσω από την υπόθεση της σύλληψης του επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού, που ήταν συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο βαρυποινίτης των φυλάκων Δομοκού Αλκέτ Ριζάι - Τον συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης σε τυχαίο έλεγχο.

Η παρατηρητικότητα ενός αξιωματικού της Άμεσης Δράσης στη Λαμία, που θεώρησε ύποπτο το πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο, καθώς επίσης και η ψυχραιμία των αστυνομικών του περιπολικού της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Φθιώτιδας που έκαναν τον έλεγχο, οδήγησαν στη σύλληψη του 45χρονου κακοποιού που εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις που έχουν να κανουν με τον πόλεμο των νονών της νύχτας στην Αθήνα.

(φώτο αρχείου)

Όπως αναφέρει το newsit.gr ο 45χρονος Αλβανός καταζητούμενος συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τον Οκτώβρη του 2017. Τότε, όπως προέκυψε μαζί με άλλο ένα άγνωστο άτομο, τις πρωινές ώρες της 08-10-2017 προσέγγισε έξω από το κατάστημα και πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές, κατά δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος, ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας. Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες την 28-12-2020, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παρών στο περιστατικό των πυροβολισμών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αξιολογήθηκε ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας οι μεταξύ τους διαφορές, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το χτύπημα σε επιχειρηματία

Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί πρόσφατα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα την 14-01-2021. Επιπλέον, από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου συλληφθέντα σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή
της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση 10 συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.

Για την ίδια υπόθεση ο Γιάννης Σουλιώτης γράφει στο kathimerini.gr

Ένας 45χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνή του στο Joy Bar της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2017.

Συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία μαζί με γνωστό επιχειρηματία – βαρύ όνομα της νύχτας και τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι, που είχε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού. Συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση στο Joy Bar φέρεται να είχε και ο 38χρονος Έλληνας με το ψευδώνυμο «Μαύρος» που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, την 28η Δεκεμβρίου 2020.

(Εικόνα από την επίθεση στο Joy Bar της Γλυφάδας, τον Οκτώβριο του 2017 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ).

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ερευνούν ανάμειξη του 45χρονου συλληφθέντα και σε άλλες δολοφονίες που έχουν συσχετιστεί με τον πόλεμο για την επικυριαρχία στη νύχτα. 

Η ένοπλη επίθεση στο Joy Bar στη συμβολή των οδών Αγγέλου Μεταξά και Πανδώρας έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα. Δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες πυροβόλησαν κατά των Αλβανών ιδιοκτητών του μπαρ, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ένας έπεσε νεκρός και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ δύο ακόμα θαμώνες είχαν μεταφερθεί αιμόφυρτοι στο Ασκληπιείο Βούλας.

Μετά από έρευνες τριών ετών, οι ερευνητές της Ασφάλειας εξιχνίασαν της δολοφονία. Την 14η Ιανουαρίου 2021 υπέβαλαν στην εισαγγελία δικογραφία για ανθρωποκτονία σε βάρος του 45χρονου Αλβανού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ταυτοποίηση του φερόμενου ως δράστη επετεύχθη χάρη σε καταθέσεις μαρτύρων και οπτικό υλικό.

Συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση είχε σύμφωνα με τη δικογραφία και ο 38χρονος Έλληνας, μέλος μιας από τις ισχυρότερες ομάδες μπράβων της Αττικής, που δολοφονήθηκε προ μηνός στην Ηλιούπολη. Ήταν παρών στο Joy Bar τη νύχτα της δολοφονίας και αποχώρησε ελάχιστα λεπτά πριν  την ένοπλη επίθεση. Πιθανολογείται ότι είναι αυτός που κατηύθυνε τους δράστες, δίνοντάς τους το σύνθημα για την επίθεση. Ο 45χρονος Αλβανός συνελήφθη την Παρασκευή στη Λαμία. Αστυνομικοί της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης τον εντόπισαν σε θωρακισμένο τζιπ με σκούρα τζάμια.

Στο όχημα επέβαιναν ακόμα ο Αλβανός Αλκέτ Ριτζάι και ένας επιχειρηματίας, με παρελθόν σε υποθέσεις εκβιασμών, παράνομους στοιχηματισμούς κ.ά. Ο 45χρονος Αλβανός περιγράφεται ως «δεξί χέρι» του επιχειρηματία και ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς. Πραγματοποιούσε τακτικά ταξίδια στη χώρα του καθώς και την Αγγλία. Εξετάζεται ανάμειξή του και σε άλλες ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον πόλεμο της νύχτας. 

Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για απόπειρα εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων, στον Σεπτέμβριο στη Βάρη. Μαζί με συνεργούς του είχαν ζητήσει από το θύμα να τους επιστρέψει 10.000 ευρώ μετά από αγοραπωλησία αυτοκινήτου. Οι δράστες είχαν προκαλέσει χτυπήσει άγρια τον ιδιοκτήτη και είχαν προκαλέσει ζημιές σε τρία πολυτελή αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον χώρο της έκθεσης.