Περισσότερο και ποιοτικότερο νερό από τις Πηγές στα Κανάλια για Δήμο Λαμιέων και Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 08:30 Περισσότερο και ποιοτικότερο νερό από τις Πηγές στα Κανάλια για Δήμο Λαμιέων και Μακρακώμης

Μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι έτοιμος ο νέος αγωγός προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ…

Φυσικό μεταλλικό νερό για 25 οικισμούς των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, θα τροφοδοτεί ο νέος αγωγός που ετοιμάζεται στις πηγές «Κανάλια» του Πύργου Υπάτης.

Την περιοχή του έργου που θα αυξήσει κατά 50% την ποσότητα του νερού που θα μεταφέρεται από το κοινό φρεάτιο μερισμού για τους οικισμούς του Συνδέσμου Ύδρευσης των δύο Δήμων επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου οι Δήμαρχοι Λαμιέων και Μακρακώμης με συνεργάτες τους.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης από πηγές «ΚΑΝΑΛΙΑ» Σωτήρη Κουτσοβέλη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Ξεφλούδα και στελέχη της ΔΕΥΑ Λαμίας, μαζί με τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή και συνεργάτες του, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και να ενημερωθούν για την εξέλιξη του.

Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020, είναι προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ, και αφορά κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς νερού από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ονομαστικής διαμέτρου Φ315, ονομαστικής πίεσης 16 και 25 ατμ. και συνολικού μήκους 10.900 μέτρων.

Δείτε τι δήλωσαν στο LamiaReport οι κκ Καραΐσκος και Χαντζής:

Η παροχή σχεδιασμού του νέου Αγωγού για τη μεταφορά νερού από την υδροληψία προς το πρώτο φρεάτιο μερισμού, ανέρχεται σε 5.520 μ3/24ωρο.

Το έργο εκτελείται με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Λαμίας, μετά από προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΛ, Δήμου Μακρακώμης και του «Συνδέσμου Ύδρευσης ΟΤΑ Ν. Φθιώτιδας από πηγές «Κανάλια Πύργου Υπάτης» και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους 2021.

Με την ολοκλήρωση του έργου ωφελείται το σύνολο των εξυπηρετούμενων κατοίκων από τις συγκεκριμένες πηγές νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, εκτιμώμενων κατά τη θερινή περίοδο σε περισσότερα από 8.000 άτομα.

Ειδικότερα θα βελτιωθεί η υδροδότηση των κατοίκων, καθώς θα αυξηθούν οι διαθέσιμοι υδρευτικοί πόροι, των οικισμών Λουτρών Υπάτης, Λειανοκλαδίου (κάτω ζώνης), Πύργου, Συκά, Αμαλώτας, Βασιλικών, Καρυάς, Λαδικού, Ροδωνιάς, Ζηλευτού, Μαγούλας, Βαρκά του Δήμου Λαμιέων πληθυσμού 3.000 περίπου κατοίκων, καθώς και οικισμών του Δήμου Μακρακώμης με κυριότερους τους δύο μεγαλύτερους, της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης, πληθυσμού 5.000 κατοίκων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση