Μπαράζ κλοπών από τους κυνηγούς χαλκού σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:48 Μπαράζ κλοπών από τους κυνηγούς χαλκού σε Φθιώτιδα και Στερεά (φωτογραφία αρχείου)

Εξιχνιάσεις και συλλήψεις…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα δύο (2) κλοπές μεταλλικών αντικειμένων, οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή (31-01-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Βαρδατών Λαμίας.

Σύμφωνα με την πορεία της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι άνδρες εισήλθαν αρχικά σε ελαιοπερίβολο, όπου από δύο αποθήκες, προέβησαν στην αφαίρεση των δύο μεταλλικών θυρών τους και άλλων μεταλλικών αντικειμένων (φύλλα λαμαρίνας), που αποτελούσαν μέρος της κατασκευής τους.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Προχώρησα και στο αρδευτικό σύστημα που εφοδιάζει τα αγροτεμάχια της περιοχής και αφού προκάλεσαν φθορές σε αυτό, αφαίρεσαν πέντε (5) μπρούτζινες βάνες και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι αντίστοιχα σε δύο οχήματα ένα επιβατικό και ένα φορτηγό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Συλλήψεις…

Επίσης από την Ασφάλεια Θηβών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (1/2) τρία άτομα Ρομά από 17 μέχρι 20 ετών με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία.

Οι δύο από τους τρεις προσήχθησαν το απόγευμα από τη ΔΙΑΣ του ΑΤ Θηβών και από την ανάκριση προέκυψε ότι μαζί με τον τρίτο της παρέας, είχαν αφαιρέσει το πρωί της ίδιας μέρας καλώδια χαλκού, μήκους 33 μέτρων, από τρεις (3) γεωτρήσεις περιοχής της Βοιωτίας.

Το ίδιο βράδυ παραδόθηκε στους αστυνομικούς και ο τρίτος Ρομά, ενώ το αυτοκίνητο με το ποίο είχαν εντοπιστεί, κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης κλοπών.

Επιπλέον, ένας εκ των τριών συλληφθέντων (οδηγός του οχήματος) κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διότι στερούταν σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση