Σπανός: Προχωράνε τα έργα των κόμβων σε Μαλάματα και Τριταία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 08:20 Σπανός: Προχωράνε τα έργα των κόμβων σε Μαλάματα και Τριταία

Σειρά συναντήσεων για νέα έργα και δράσεις στη Φωκίδα…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, βρέθηκε στην Π.Ε. Φωκίδας την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες για τη «Βελτίωση Συνδετήριου Οδικού Κόμβου περιοχής Μαλαμάτων».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 800.000€ και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη βελτίωση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση της Εθνικής  Οδού Άμφισσας - Αντιρρίου με  την  Επαρχιακή  Οδό Γέφυρα Μόρνου-Μοναστηράκι.

Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι οκτώ (8) μήνες και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός κάλεσε την κατασκευαστική εταιρία να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, αλλά και να επισπεύσει -κατά το δυνατόν- τις εργασίες.

Με στόχο τη γρήγορη και σημαντική βελτίωση της οδικής ασφάλειας έχει ζητηθεί επίσης η επίσπευση του έργου: «Βελτίωση Ισόπεδου Κόμβου Τριταίας και Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 865.000€, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και η συνολική προθεσμία για την εκτέλεσή του έχει οριστεί στους δώδεκα (12) μήνες.

Μετά την αυτοψία στα οδικά έργα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, είχε σειρά συναντήσεων εργασίας, προκειμένου να δρομολογηθούν νέα έργα και παρεμβάσεις.

Συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα, τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή και τον Δήμαρχο Δωρίδος Γιώργο Καπεντζώνη. Ακολούθησε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας Γιώργου Δελμούζου.

 «Καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε και εκτελούμε ήδη τα δύο οδικά έργα. Επιδιώκουμε το καλύτερο, αλλά και το ταχύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες και ειδικά στην περίπτωση του κόμβου Μαλαμάτων, πιέζουμε προκειμένου να δοθεί γρήγορα μια ασφαλής δίοδος μετακίνησης προς τους οικισμούς Μαλάματα, Αγ. Πολύκαρπος, Μανάγουλη, Λόγγος, Χιλιαδού και τις βιοτεχνικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

»Συνεχίζουμε να δρομολογούμε έργα και παρεμβάσεις για την Φωκίδα και σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε σειρά παραγωγικών συναντήσεων με το βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα και τους δημάρχους και φίλους συνεργάτες μας Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη. Δουλεύουμε για να παράγουμε απτά και ωφέλιμα αποτελέσματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνος Σπανός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση