Έκκληση για συμμετοχή στα rapid test του ΕΟΔΥ στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 10:05 Έκκληση για συμμετοχή στα rapid test του ΕΟΔΥ στους Δήμους Λαμιέων και Λοκρών

Σήμερα, μέχρι τις 13:00’ στην οδό Φιλίας, μέχρι τις 13:30’ στον Περιφερειακό Αταλάντης…

Κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν με γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov-2 που προκαλεί την ασθένεια covid-19 απευθύνουν οι Δήμοι Λαμιέων και Λοκρών, στο πλαίσιο των σημερινών δράσεων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε Λαμία και Αταλάντη.

Συγκεκριμένα μέχρις τις 13:00’ θα βρίσκονται στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβουν δωρεάν δείγματα για έλεγχο της θετικότητας της Κοινότητας.

Μετά τις νέες μολύνσεις που ανιχνεύθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, θεωρείται επιβεβλημένη η συμμετοχή του κόσμου που θεωρεί ότι ήρθε άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχει ύποπτα συμπτώματα. Μάλιστα σήμερα το πρωί δε θα γίνουν διαδικτυακά μαθήματα, ώστε μαθητές των κλειστών σχολείων και γονείς να λάβουν μέρος στην δειγματοληψία.

Τα γρήγορα τεστ των ΚΟΜΥ μέχρι στιγμής έχουν ανιχνεύσει 80 θετικά περιστατικά από τις 19 Νοεμβρίου που έγινε η πρώτη δράση, ενώ έχει κάνει στο ίδιο σημείο 6.431 τεστ (ποσοστό θετικότητας 1,24%). Στην τελευταία δειγματοληψία την περασμένη Κυριακή ανιχνεύθηκαν και τα κρούσματα στο 4ο Δημοτικό και ελπίζουμε να προλάβαμε έτσι τη διασπορά στην Κοινότητα.

Την ίδια ώρα άλλα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού, είχαμε στη Λοκρίδα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. «Ενημερώνονται οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύθηκαν 3 θετικά κρούσματα σε κορωνοϊό. Καλούμε όσους κατοίκους το επιθυμούν να κάνουν τα rapid test στον Περιφερειακό δρόμο της Αταλάντης στην κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας σήμερα Πέμπτη και ώρες 09:30-13:30», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Οι συγκεκριμένες δειγματοληψίες, μέσα από το αυτοκίνητο,  είναι απολύτως ασφαλείς και έχουν βοηθήσει σημαντικά στην ανίχνευση τυχαίων κρουσμάτων, αποτρέποντας την διάδοση του επικίνδυνου ιού στο γενικό πληθυσμό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση