Σταϊκούρας: Έτοιμες οι νέες κλίνες ΜΕΘ - Στοίχημα η στελέχωση του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 08:14 Σταϊκούρας: Έτοιμες οι νέες κλίνες ΜΕΘ - Στοίχημα η στελέχωση του ΓΝ Λαμίας

Παραδόθηκαν οι επτά νέες κλίνες από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»…

Την παράδοση προς λειτουργία των επτά (7) νέων κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακοίνωσε σήμερα (4/2), ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όπως έχει τονιστεί, πρωτοβουλίες σαν αυτές, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, μην παραλείποντας συγχρόνως να ευχαριστήσει τις Διοικήσεις και το προσωπικό της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, «που εργάστηκαν εντατικά, για να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη των νέων κλινών».

Πλέον το Νοσοκομείο Λαμίας θα έχει 27 κλίνες ΜΕΘ (μαζί με τις 12 που χρησιμοποιούνται ως covid και τις 8 της παλιάς ΜΕΘ) με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών και το στοίχημα πλέον για τον υπουργό είναι η στελέχωση του Νοσοκομείου και των κλινών, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως αποκαλύπτει ο κ. Σταϊκούρας, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Υγείας, δρομολογείται άμεσα η προκήρυξη 14 θέσεων μονίμου ιατρικού και 33 θέσεων επικουρικού παραϊατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. «Είμαι βέβαιος πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη συνδρομή μας και σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση περαιτέρω αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Νοσοκομείο που φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ισχυρό κόμβο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος των πολιτών», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση