Όπως το Μάρτιο lockdown στη Χαλκίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 08:56 Όπως το Μάρτιο lockdown στη Χαλκίδα

Παραμένουν στο «κόκκινο» οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας, ενώ προστίθεται και ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων…

Σε σκληρό lockdown που θυμίζει όσα περάσαμε τον περασμένο Μάρτιο, εισέρχεται ο Δήμος Χαλκιδέων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Στο Δήμο Χαλκιδέων κι σε άλλους τέσσερις Δήμους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Δήμους Μυκόνου, Θήρας, Πατρών και Αγίου Νικολάου, θα εφαρμοστούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (6/2) τα πιο σκληρά μέτρα που αποφάσισαν οι επιδημιολόγοι και σε σχέση με όσα ίσχυαν ως «κόκκινες περιοχές», επιπλέον, αναστέλλεται το λιανεμπόριο, κλείνουν όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί (για τους σταθμούς εξαιρούνται οι δύο νησιωτικοί δήμοι) μαζί με τις οικοδομικές εργασίες.

Αναστολή των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Μένουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, καθώς και φαρμακεία. Οποιαδήποτε μετακίνηση από και προς αυτές τις περιοχές γίνεται μόνο για λόγους εργασίας ή λόγους υγείας ή κάποιον άλλον σοβαρό λόγο που προβλέπει η σχετική απόφαση.

Σημειώνουμε ότι στο Δήμο Χαλκιδέων το επιδημιολογικό φορτίο διπλασιάστηκε καθώς από τα 189 ενεργά κρούσματα πήγαμε στα 292 μέσα σε πέντε ημέρες! Αρνητικό ρεκόρ και για την Πάτρα που από τα 173 πήγε στα 349.

Σε ξεχωριστό «βαθύ κόκκινο» καθεστώς εντάσσονται Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με ανοιχτά σχολεία (όχι Λύκεια) και λειτουργία καταστημάτων με click away μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά μόνο καθημερινές.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Επίσης παραμένουν «στο κόκκινο» για μία ακόμη εβδομάδα - με τις ισχύουσες απαγορεύσεις - οι Δήμοι της Βοιωτίας Θηβαίων και Τανάγρας.  Μάλιστα στο Δήμο Θηβαίων αυξήθηκαν τα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα από 46 σε 67, ενώ χαρακτηρίστηκε μικρή η μείωση στην Τανάγρα από 36 ενεργά στα 21.

Στις «κόκκινες» περιοχές περνά όμως ένας ακόμη Δήμος της Στερεάς, ο Δήμος Δορφύων - Μεσσαπίων. Εκεί παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων από 23 ενεργά στα 59.

Δείτε το βίντεο με τις αναφορές του κ. Χαρδαλιά:

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση