Λαμία: Και σήμερα rapid test στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 09:32 Λαμία: Και σήμερα rapid test στην οδό Φιλίας

Ευκαιρία να εξεταστούν όσοι ήρθαν άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δειγματοληψίες (rapid test) των ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στη Λαμία - δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας - την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, μετά τα τελευταία ενεργά κρούσματα σε μαθητές και γονείς δύο δημοτικών σχολείων.

Στα γρήγορα τεστ της οδού Φιλίας, στις δύο τελευταίες δράσεις του ΕΟΔΥ με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, εντοπίστηκαν συνολικά τα οκτώ (8) από τα 23 κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στο 4ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο και γενικά απέδειξαν τη χρησιμότητά τους στον έλεγχο της διασποράς.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 26 δράσεις από τις 19 Νοεμβρίου με 6.900 τεστ (μέσος όρος 265 τεστ ανά δράση). Η θετικότητα το Νοέμβριο και το πρώτο 10ημερο Δεκεμβρίου ήταν γύρω και πάνω από το 3%. Πριν τις γιορτές έπεσε στο 1%, στις τρεις δειγματοληψίες που ακολούθησαν, από παραμονή Χριστουγέννων μέχρι Πρωτοχρονιά, έπεσε στο μηδέν και το νέο έτος σε 11 δειγματοληψίες ή 2.971 τεστ είχαμε 22 κρούσματα (ποσοστό 0,74%).

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν από τις 9 το πρωί έως τη 1:00’ το μεσημέρι με τη μέθοδο drive through και ο ΕΟΔΥ θα διαθέσει μεγαλύτερο αριθμό Κινητών Ομάδων προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση