Λαμία: Ρεκόρ γρήγορων τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 07:52 Λαμία: Ρεκόρ γρήγορων τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην οδό Φιλίας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα…

Τα 668 γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού sars-cov-2 που προκαλεί τη νόσο covid-19, πραγματοποιήθηκαν στην δειγματοληψία των ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας - δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας - σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Οι δημότες έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και πήραν μέρος μαζικά στη δράση σημειώνοντας νέο - εντυπωσιακό - ρεκόρ συμμετοχών. Ακόμη πιο σημαντικά όμως ήταν τα αποτελέσματα καθώς βρέθηκαν μόλις δύο (2) θετικά τεστ ποσοστό 0,3% (που ερμηνεύεται ως 3 άτομα στα 1.000).

Όπως σχολίασε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, «δείχνει ότι για μία ακόμη φορά προλάβαμε πριν ο ιός διασπαρεί στην Κοινότητα μετά τα απανωτά περιστατικά στα δύο δημοτικά σχολεία», σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία τέτοιων τεστ όπως και το πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα φέρνοντας αυτό το αποτέλεσμα.

Πραγματικά η δουλειά των ΚΟΜΥ στο Δήμο Λαμιέων είναι εντυπωσιακή έχοντας κάνει σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών πάνω από 7.500 τεστ (7.568), αποκαλύπτοντας 87 ενεργά κρούσματα covid και παίζοντας σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των μολύνσεων. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 27 δειγματοληψίες με μέσο όρο 280 τεστ, αριθμός που δύσκολα τον συναντάς σε πολύ μεγαλύτερες πόλεις.

Το δε, τελευταίο νούμερο των 668 τεστ σε μία δράση, μόνο δύο τελευταίες δειγματοληψίες στον Κεντρικό τομέα Αθηνών Ζωγράφου (674) και  στο Βόρειο Τομέα Αθηνών στην Αγία Παρασκευή (688), το ξεπερνούν. Μην ξεχνάμε όμως ότι μιλάμε για «κατακόκκινες» συνοικίες με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού και μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά.

Για το πρόγραμμα των rapid test, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση (πιθανότατα πάλι Πέμπτη - Κυριακή), ενώ δειγματοληψίες θα γίνουν σε Τοπικές Κοινότητες αλλά και σε λαϊκές αγορές και επιχειρήσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση