Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Νέα στοιχεία για τον περιβόητο κακοποιό που ήταν συνεπιβάτης του Αλκέτ Ριζάι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 07:57 Λαμία: Νέα στοιχεία για τον περιβόητο κακοποιό που ήταν συνεπιβάτης του Αλκέτ Ριζάι

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον κακοποιό, "Τάκη" ή "Νότη", που συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο στη Λαμία από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Η σκηνοθετημένη ληστεία στο ενεχυροδανειστήριο και το μακελειό στο μπαρ στη Γλυφάδα (του Παναγιώτη Σπυρόπουλου).

Ένα τέχνασμα σκηνοθετημένης ληστείας ενεχυροδανειστηρίου στο Παγκράτι με λεία 600.000 ευρώ από… θηρευτές χρυσού, μια ανατίναξη αυτοκινήτου που βρισκόταν εν κινήσει στην Αττική Οδό με θύμα τον 35χρονο Άλεξ Ράπο, μία απόδραση με καλάσνικοφ μέσα από το νοσοκομείο Τρικάλων και μετέπειτα συμπλοκή με αστυνομικούς στον Κόκκινο Μύλο.

Οι τρεις παραπάνω υποθέσεις έχουν διαδοχικά "άρωμα" από τον 45χρονο "Τάκη" ή "Νότη", συνεπιβάτη του Αλκέτ Ριζάι και του 52χρονου παλιού γνώριμου των εκβιαστικών ομάδων της Ηλιούπολης.

Ήταν κατηγορούμενος για το "στήσιμο" της μεγάλης ληστείας πελατών του ενεχυροδανειστηρίου που είχε στοιχεία... κωμωδίας του αξέχαστου Γάλλου ηθοποιού Λουί ντε Φινές, διατηρούσε "φιλική" σχέση με το θύμα της ανατίναξης του οχήματος, ενώ ο δραπέτης του νοσοκομείου Τρικάλων και της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο βασικός στόχος εξόντωσης στο μπαρ της Γλυφάδας με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, για την οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα όταν πήγε να "προϋπαντήσει" τον αδειούχο φυλακών Αλκέτ Ριζάι σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Δύο μάρτυρες από το μπαρ, αναφέρουν πως οι φωτογραφίες του "Τάκη" που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, προσομοιάζουν με τον δράστη της δολοφονίας στο μπαρ, του 35χρονου "Κατσαρόλα", όπως ήταν το προσωνύμιο του, καθώς… έβραζε την κοκαΐνη πριν την πουλήσει σε καθαρή μορφή. Παράλληλα από τα βίντεο καμερών του μπαρ αλλά και διπλανών αντίστοιχων επιχειρήσεων φέρεται να καταγράφουν την διαφυγή του "Τάκη". Αυτά είναι τα στοιχεία που τον ενοχοποίησαν και οδήγησαν στην προφυλάκισή του. Ο ίδιος φέρεται να έχει… ένσημα εργασίας έως τα τέλη του 2020, ως εργαζόμενος σε διπλανό μπαρ από αυτό που εξελίχθηκε το αιματοκύλισμα. Την περασμένη Παρασκευή εξετάστηκαν από τον Ανακριτή έξι μάρτυρες της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται ο συνήγορος υπεράσπισης του "Τάκη" να ζητήσει την εκ νέου αναγνώρισή του με διαχωριστικό φιμέ τζάμι, από τους μάρτυρες που φέρεται να τον αναγνώρισαν σε μεγάλο ποσοστό, όπως προκύπτει στις καταθέσεις τους.

Η κομπίνα και το… χαλασμένο τηλέφωνο

Οι... θηρευτές χρυσού, εκπρόσωποι Ελβετικών εταιρειών, που κάνουν περιοδείες συλλογής ανά την Ευρώπη, είχαν πέσει έπεσαν θύματα ενός μεγάλου... colpo grosso, από Έλληνες επιτήδειους, οι οποίοι τους προσέλκυσαν για την αγορά 19 κιλών χρυσού. Το βρώμικο τέχνασμα της σκηνοθετημένης ληστείας των 600.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου-ενεχυροδανειστηρίου στο Παγκράτι, τον "Τάκη" και τους… συνεργάτες του, κατέληξε σε φιάσκο για τους δράστες, καθώς έπεσαν οι ίδιοι θύματα της πλεκτάνης τους εξαιτίας ασυνεννοησίας…

Στις 22 Οκτωβρίου 2015 εξελίχθηκαν κωμικοτραγικές αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις στο ενεχυροδανειστήριο της οδού Ευτυχίδου στο Παγκράτι. Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του πίστευε πως είχε στήσει την τέλεια ληστεία-κομπίνα, έχοντας τη συνεργασία 29χρονου Αλβανού, "υπαρχηγού" μιας από τις εκβιαστικές μαφίες των νοτίων προαστίων, τον οποίο είχε καθοδηγήσει ο "Τάκης". Άφησε στο κατάστημα μία υπάλληλο και έναν 30χρονο Αλβανό συνεργό του, προκειμένου εκείνος να φέρει τον... χρυσό. Οι δύο Αυστριακοί, ένας Βούλγαρος και ένας Ιταλός, λειτουργώντας ως μεσάζοντες-εκπρόσωποι ελβετικών εταιρειών είχαν δώσει ραντεβού με τον ιδιοκτήτη για την αγορά των 19 κιλών χρυσού προς 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, ο 43χρονος "εγκέφαλος", είχε δίπλα του έναν Αλβανό, ο οποίος επικοινωνούσε στην αλβανική γλώσσα, με τον 30χρονο ομοεθνή του, που ήταν μέσα στο κατάστημα, μέσω της εφαρμογής… Viber, προκειμένου να καθυστερήσει τα θύματα για να γίνει η ληστεία και να διευκολύνει τους δράστες. Οι δύο Αυστριακοί είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με δύο οπλοφόρους, οι οποίοι τους απέσπασαν τη μαύρη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ. Διέφυγαν χωρίς να αρπάξουν κάτι άλλο από το κατάστημα, και κατέβασαν τα ρολά κλείνοντας στο εσωτερικό του τα θύματα αλλά και τον 30χρονο Αλβανό συνεργό τους.

Δεν ήθελε να καταλάβουν τα θύματα ότι μιλούσε μαζί τους, αλλά φαίνεται πως... χάθηκε στην μετάφραση! Η μεταφορά των εντολών φαίνεται να είχε πολλές ασάφειες και κενά, καθώς οι δράστες της ληστείας... κλείδωσαν στο κατάστημα τον 30χρονο συνεργό, κατεβάζοντας με το κοντρόλ τα ρολά!

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη ληστεία μέσω... Αυστρίας. Οι δύο Αυστριακοί ειδοποίησαν συγγενείς τους και εκείνοι με την πρεσβεία της χώρα τους στην Αθήνα, και από εκεί τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξιχνίασαν την υπόθεση και ανέδειξαν τον ρόλο του "Τάκη" σε αυτή.

Η ανατίναξη του "φίλου"

Ο "Τάκης", σύμφωνα με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διατηρούσε "φιλικές" σχέσεις με τον 35χρονο Άλεξ Ράπο, μέσω διαύλων συνεργασίας εκβιαστικών ομάδων των νοτίων προαστίων.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2014, ο 35χρονος μπήκε στο μικρό SMART μαζί με την 26χρονη φίλη του, προκειμένου από τον Άγιο Δημήτριο να την μεταφέρει στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς θα ταξίδευε στην Αλβανία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τύπου "χελώνα" είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα στη θέση του οδηγού. Εξερράγη την ώρα που το όχημα κινούταν στην Αττική Οδό, μόλις 500 μέτρα από το σημείο αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Ο 35χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα και σοβαρά η 26χρονη φίλη του.

Το θύμα της έκρηξης, σχετιζόταν με σπείρα ανατινάξεων ΑΤΜ με τη μέθοδο plofkraak, διατηρούσε επαφές με παλιό μπράβο της Ηλιούπολης, είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών. Ο Άλεξ Ράπο, είχε σχέσεις ακόμη και με άτομα που σχετίζονταν με την συμμορία του μακελάρη του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος αργότερα δολοφονήθηκε στις φυλακές από μέλη της ίδιας ομάδας.

Ο 35χρονος είχε φτιάξει "εικονική" ζωή, μία που είχε ως προκάλυμμα για την οικογένεια και τους γνωστούς του, ενώ η άλλη φαίνεται να ήταν παράνομη. Έλεγε ότι ήταν πορτιέρης, μέτρ ή έκανε δημόσιες σχέσεις σε δύο γνωστά κλαμπ των νοτίων προαστίων. Διαπιστώθηκε ότι δεν είχε απασχοληθεί ποτέ σε αυτά. Αντίθετα είχε κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων. Φυλακίστηκε το 2004 και αποφυλακίστηκε το 2008 από τις φυλακές Λάρισας. Είχε κατηγορηθεί επίσης για εμπόριο γυναικών και πλαστογραφίες.

Η απόδραση του στόχου του "Τάκη"

Ο 43χρονος "Γκέργκι", ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο βασικός στόχος του "Τάκη" στο μπαρ της Γλυφάδας το 2017. Καθόταν μαζί με τον "Κατσαρόλα" μέσα στο κατάστημα όταν εισέβαλλε ο δράστης και πυροβόλησε εναντίον τους. Από τα πυρά του τραυματίστηκε ο "Γκέργκι", σκοτώθηκε ο "Κατσαρόλας" και τραυματίστηκαν δύο θαμώνες.

Ο "Γκέργκι" είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση 20 κιλών ηρωίνης στον Πειραιά και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ο "Κατσαρόλας" για ναρκωτικά και παίγνια.

Στις 12 Οκτωβρίου 2012, ο "Γκέργκι" ενώ βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων εκτίοντας ποινή τεσσάρων χρόνων, "χτύπησε" στο προαύλιο των φυλακών και χρειάστηκε νε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ήταν 19:20 όταν έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία συνοδευόμενος από τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τότε εισέβαλλαν στο νοσοκομείο τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ. Ακινητοποίησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αφόπλισαν, πυροβόλησαν στον αέρα, και άρπαξαν τον "Γκέργκι".

Κατά έναν παράξενο τρόπο οι "απελευθερωτές" του δεν του έβγαλαν τις χειροπέδες που φορούσε, στην διαδρομή προς Αθήνα, γιατί ενδεχομένως, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε "οφειλές" τις οποίες έπρεπε να ξεχρεώσει για να τον απελευθερώσουν.

Λίγες ώρες μετά την απόδραση, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κοντά στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει αλλά οι επιβάτες του άνοιξαν πυρ εναντίον με καλάσνικοφ και τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν. Οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν τρέχοντας, για να ακολουθήσει καταδίωξη και έρευνες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα ο "Γκέργκι" εντοπίστηκε με τις χειροπέδες στην είσοδο της πολυκατοικίας και συνελήφθη όπως και ένας συνεργός του μέσα στο νεκροταφείο.

Πέντε χρόνια μετά ο "Τάκης" φέρεται να επιχείρησε να σκοτώσει τον "Γκέργκι" στο μπαρ της Γλυφάδας, αλλά σήμερα αυτή η τεταμένη, με δολοφονικές επιδιώξεις, σχέση μοιάζει να έχει αποκατασταθεί...