Νέα αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 08:12 Νέα αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας

Μείωση μόνο στη ΜΕΘ - covid. Ανησυχία για ένα ενδεχόμενο 3ο κύμα της πανδημίας…

Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα τα μηνύματα από το Νοσοκομείο Λαμίας, σχετικά με τους πολίτες που αναζητούν βοήθεια από αυτό τα τελευταία 24ωρα, έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό.

Το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας δοκιμάστηκε σκληρά εν μέσω του 2ου κύματος πανδημίας (15 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου) φθάνοντας να νοσηλεύει 82 άτομα με γεμάτη ΜΕΘ και δύο κλινικές κορωνοϊού!

Ακόμη και όταν οι κλινικές άρχισαν να αδειάζουν τον Ιανουάριο, η ΜΕΘ εξακολουθούσε να έχει διψήφιο αριθμό ασθενών, έχοντας εξυπηρετήσει πολλά περιστατικά από όμορους νομούς, όπως συνολικά το Νοσοκομείο.

Η αριθμητική υποχώρηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα  δεν ισχύει και ήδη στο Πέτρινο κτίριο (Κλινική covid) οι ασθενείς έφτασαν τους 18! Ίσως να πρόκειται για το ξεκίνημα του 3ου κύματος που φωνάζουν οι ειδικοί, χωρίς πάντως η αποτελεσματικότητα των σκληρών μέτρων να αποτυπώνεται στους αριθμούς.

Μόνο στη ΜΕΘ έχουμε μία εμφανή υποχώρηση της επιθετικότητας του ιού, καθώς εκεί πλέον νοσηλεύονται δύο άτομα. Τη Δευτέρα (8/2) είχαμε την ευχάριστη είδηση μεταφοράς 52χρονου ασθενούς στην Πνευμονολογική Κλινική έχοντας ξεπεράσει και αρνητικοποιηθεί στον επικίνδυνο ιό.

Παραμένουν όμως στην Εντατική ένας 77χρονος από την Αταλάντη που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 17 Ιανουαρίου και μία 87χρονη από τη Στυλίδα που μόλις πριν δύο ημέρες χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα στη Χαλκίδα

Την ίδια ώρα πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου ο Δήμος βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Μόνο το τελευταίο 3ημερο έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό πέντε (5) άτομα, ενώ είναι τριψήφιος ο αριθμός των πολιτών που έχουν εξετασθεί έχοντας συμπτώματα (άλλος πιο ελαφριά άλλος πιο σοβαρά) της ασθένειας!

Ειδικότερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου έχασαν τη ζωή τους τρία (3) άτομα, 69χρονη από τη Θήβα μετά από πολυήμερη μάχη, 72χρονος από τη Χαλκίδα και 80χρονη από τη Χαλκίδα και στην Κλινική covid άλλα δύο (2) άτομα, 90χρονος από τη Χαλκίδα και 90χρονη από τα Ψαχνά που νόσησε μάλιστα τις τελευταίες ημέρες. Ήδη η ΜΕΘ λειτουργεί στο 50% της δυναμικότητάς της.

Με τους παραπάνω θανάτους φτάσαμε τους 82 στη Στερεά, με τους 16 από αυτούς στην Εύβοια και τους 11 στη Βοιωτία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση