Πορεία μαθητών - φοιτητών στη Λαμία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 14:52 Πορεία μαθητών - φοιτητών στη Λαμία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία τους εν μέσω πανδημίας και για τον τρόπο εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λαμίας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (10/2) ομάδα μαθητών και φοιτητών.

Στο κάλεσμά τους αναφέρονταν στις συνθήκες που επικρατούν στα υπεράριθμα σχολεία τους εν μέσω πανδημίας, ζητώντας περισσότερα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Με αφορμή τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος κι άλλες διατάξεις», που γινόταν την ίδια ώρα στη Βουλή, οι μαθητές διαδήλωσαν την αντίθεσή τους, σημειώνοντας ότι τα χρήματα που δίνονται για αστυνομία και κάμερες στα Πανεπιστήμια, θα έπρεπε να δίνονταν για το έργο τους, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή τους και για την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων σχετικά με την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο έγινε κάτω από τη διακριτική επιτήρηση αρκετών ένστολων και μη αστυνομικών. Οι τελευταίοι μάλιστα επενέβησαν στην περίπτωση ομάδας νεαρών που δεν συμμετείχε στη συγκέντρωση και ανάρτησε πανό στην πλατεία.

Δείτε ένα βίντεο από τη συγκέντρωση και την πορεία των μαθητών στη Λαμία.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση