Είχαν ρημάξει τα σπίτια στην Ανατολική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 07:45 Είχαν ρημάξει τα σπίτια στην Ανατολική Φθιώτιδα

Προς το παρόν εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, εξετάζονται όμως κι άλλες συναφείς υποθέσεις στην περιοχή ακόμη και στη γειτονική Μαγνησία…

Από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, στο πλαίσιο έρευνας εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από σπίτια σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Στις παραπάνω υποθέσεις φέρεται να εμπλέκεται ένας 25χρονος Ρομά από τη Λαμία, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις (3) συνεργούς του είχαν ρημάξει κυριολεκτικά τα σπίτια από την Παραλία Πελασγίας και το Αχλάδι μέχρι την Κουβέλα και τον Αχινό.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί ερευνούν κι άλλες περιπτώσεις κλοπών από την ευρύτερη περιοχή που φτάνουν μέχρι τη γειτονική Μαγνησία, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν είχαν διαπραχθεί μεταξύ 19-01 έως και 06-02-2021.

Οι δράστες είχαν εντοπιστεί να κινούνται με ένα ασημί ASTRA προσεγγίζοντας κατοικίες, μόνιμες ή εξοχικές και αφού τις παραβίαζαν, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Πιο αναλυτικά η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και τρόφιμα, η αξία των οποίων, υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της απόπειρας κλοπής, οι δράστες επιχείρησαν να εισέλθουν σε ένα ακόμη σπίτι της περιοχής έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Το ασημί αυτοκίνητο, εντοπίστηκε να κινείται το βράδυ της Πέμπτης (11/2) στην περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας και ο 25χρονος οδηγός του προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Μάλιστα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, με την προανάκριση να διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση