Φθιώτιδα: Χιόνια μέχρι τη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 18:03 Φθιώτιδα: Χιόνια μέχρι τη θάλασσα

Θα χιονίσει μέσα στη Λαμία και σε πολλές πεδινές περιοχές της Φθιώτιδας - Προσοχή στις μετακινήσεις λόγω παγετού - Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός.

Με ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά που από το μεσημέρι θα κατέβουν έως τα 500-600μ στα βόρεια του νομού Φθιώτιδας, ξεκινά η κακοκαιρία «Μήδεια».

Στη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τα ξημερώματα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν μέχρι τα βόρεια πεδινά.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής θα το γυρίσει σε χιόνι και μέσα στο κέντρο της Λαμίας και μέσα στο πρωί θα ξεκινήσει να το στρώνει. Προς το μεσημέρι η χιονόστρωση θα επεκταθεί μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές του νομού.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Όσον αφορά τα συνολικά εκτιμώμενα εκατοστά, όπως βλέπουμε και στον πρωινό χάρτη από το Ευρωπαϊκό μοντέλο θα είναι κοντά στα 15εκ για τη Λαμία και 5εκ στα παραθαλάσσια τμήματα.

Πλέον οι προγνώσεις σταματάνε και από εδώ και πέρα θα παρακολουθούμε στενά μέσω των δορυφορικών εικόνων, την πραγματική θέση του χαμηλού βαρομετρικού στο Ιόνιο, καθώς όπως έχουμε τονίσει μικρές αλλαγές στη προβλεπόμενη θέση του θα φέρουν αλλαγές στα προγνωστικά.

Τονίζουμε ότι είναι καλό να αποφύγετε τις μετακινήσεις το διήμερο Κυριακή - Δευτέρα αφού θα το στρώσει για τα καλά και σε πεδινές περιοχές. Η Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα, καθώς και η Νέα και Κεντρική οδός, που με έκτακτο δελτίο, ενημερώνει τους οδηγούς για τον χιονιά που έρχεται.

Από το Σάββατο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πολύ μεγάλη και το πολικό ψύχος θα διαρκέσει όλη την επόμενη εβδομάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση