Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαν θέλει η νύφη, ο γαμπρός και ο Φθιώτιδος Συμεών γίνεται γάμος με μισό μέτρο χιόνι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 20:38 Σαν θέλει η νύφη, ο γαμπρός και ο Φθιώτιδος Συμεών γίνεται γάμος με μισό μέτρο χιόνι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης αψήφησε το χιονιά για να τελέσει το γάμο της κόρης του «Λεβέντη ιερέα του χωριού», όπως είπε. «Οι ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί γάμοι, θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας…», το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου!

Επίσκοπος της καρδιάς μας, παντός καιρού, αποδείχτηκε ότι είναι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο οποίος το πρωί της Κυριακής (14/2) εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια» τέλεσε τον πρώτο γάμο της χρονιάς στην ορεινή Μερκάδα, όπου το χιόνι ξεπερνούσε το μισό μέτρο!

Ο κ. Συμεών παρά τις αντίξοες συνθήκες. με τη βοήθεια των μηχανημάτων της Περιφέρειας και του Δήμου Μακρακώμης, έφτασε το πρωί στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.

Στη συνέχεια στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μερκάδος σε υψόμετρο 850 μέτρων στον ορεινό όγκο του Βελουχίου και να ευλογήσει τον πρώτο γάμο της χρονιάς, εν μέσω πανδημίας.

Ήταν η επιθυμία του Μητροπολίτη να ευλογήσει την χαρά της οικογενείας του «λεβέντη ιερέα του χωριού», όπως τόνισε, π. Αθανασίου Αλεξίου,  καθότι η νύφη είναι κόρη του.

Διαβάστε παρακάτω την ευχή που έδωσε ο κ. Συμεών στο νεόνυμφο ζευγάρι, αλλά και το μήνυμα ελπίδας που έστειλε από τη χιονισμένη Μερκάδα:

«Χαίρομαι που η πρώτη μου επίσκεψη στην ορεινή και απομακρυσμένη Μερκάδα γίνεται μέσα στην βαρυχειμωνιά και μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα. Σήμερα στην Μερκάδα δεν ευλογώ απλώς ένα νέο ζευγάρι, που αποφάσισε να ενώσει το είναι του εδώ στο απομακρυσμένο αυτό χωριό της ορεινής υπαίθρου και να ξεκινήσει μέσα από το χιονιά την νέα του ζωή, αλλά ευλογώ για μια ακόμη φορά αυτούς τους ήρωες της υπαίθρου, που μένουν στον τόπο τους και τον κρατούν σε κάθε εποχή και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εύχομαι η αγάπη των παιδιών να είναι λάβα που θα λιώνει όλους τους χιονιάδες της ζωής τους και με τον γάμο τους σήμερα κηρύσσω από εδώ, από την Μερκάδα, την αρχή του τέλους της πανδημίας!! Οι ορθόδοξοι εκκλησιαστικοί γάμοι, όπως τόνισα και άλλη φορά, θα σημάνουν το τέλος της πανδημίας και να θυμάστε: ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, θα σκοτώσει όμως τον κορωνοϊό και θα σκοτώνει κάθε ιό ό οποίος θα προσπαθεί να δηλητηριάσει την αγάπη! Και ας γίνονται με λίγους καλεσμένους, όπως σήμερα! Κάντε λοιπόν γάμους και εγώ θα είμαι κοντά σας, για να ευλογώ το μυστήριο της αγάπης και του ερωτά σας

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου
Βίντεο: Ευθύμιος Μιχαλόπουλος