Γ. Οικονόμου: Λύση από την Κυβέρνηση στα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 14:42 Γ. Οικονόμου: Λύση από την Κυβέρνηση στα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Στη λύση που δίνει η Κυβέρνηση στο θέμα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται με δελτίο τύπου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Το χρονίζον πρόβλημα, που αφορά πάνω από 300 δικαιούχους των λεγόμενων «κόκκινων οικόπεδων», στην περιοχή της Μαλεσίνας, υπενθυμίζει ο κ. Οικονόμου ότι το είχε αναδείξει από τους πρώτους μήνες της κοινοβουλευτικής του θητείας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 27/11/2019, έχοντας συλλέξει στοιχεία με τη βοήθεια του δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Λοκρών Αντώνη Καραμίντζιου και τη συνδρομή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μαλεσίνας Κ. Μάρκου.

Από τότε, ο κ. Οικονόμου βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Οκτώβριο του 2020, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, δίνεται οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για τους κατοίκους, που δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο. Παράλληλα, ορίζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία, βάσει της οποίας όσοι δεν δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικά νομιμο-ποιητικά έγγραφα προς αξιολόγηση, σε ειδικώς συστηνόμενη Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί με πενταμελή σύνθεση και θα συνεδριάζει στην έδρα του Δήμου Λοκρών, προκειμένου να εξετάσει και να αποφανθεί για το σύνολο των εκκρεμών περιπτώσεων εντός του 2021.

Η έκδοση των σχετικών παραχωρητηρίων τίτλων θα γίνεται από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής.

Προσεχώς θα καθοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία, βάσει των οποίων η επιτροπή θα εξετάζει τα αιτήματα, τους όρους της παραχώρησης, όπως και κάθε ειδικότερη λεπτομέρεια για τη λειτουργία της επιτροπής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση