Λαμία: Αλλάζουν ώρα σήμερα τα rapid test στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:04 Λαμία: Αλλάζουν ώρα σήμερα τα rapid test στην οδό Φιλίας

Το πολύ κρύο που επικρατεί τις πρωινές ώρες και στη Λαμία, αλλάζει ώρα διεξαγωγής των γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του ιού που προκαλεί την covid-19 στην οδό Φιλίας, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ, θα βρίσκονται στο σημείο από τις 10:00’ το πρωί μέχρι τις 14:00’ το μεσημέρι, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων που υποστηρίζει ανελλιπώς τις συγκεκριμένες δράσεις.

Η διαδικασία για κάθε δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από το αυτοκίνητο των ενδιαφερομένων (drive through testing), θα διαρκεί πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο σημείο 7.842 τεστ και έχουν ανιχνευθεί 87 θετικά. Στις τελευταίες τρεις δειγματοληψίες του Φεβρουαρίου έχουν γίνει 1.411 τεστ με εφτά (7) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,5% ή ένα θετικό στα 200 δείγματα).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση