Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήξη συναγερμού στη ΛΑΡΚΟ για κρούσματα κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 14:55 Λήξη συναγερμού στη ΛΑΡΚΟ για κρούσματα κορωνοϊού

Κορέντζελος: «Συνεχίζουμε απερίσπαστοι και ενωμένοι το δίκαιο αγώνα μας…»

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στη ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με τον εντοπισμό 20 υπαλλήλων θετικών στον κορωνοϊό, στα γρήγορα τεστ που υπεβλήθησαν.

Εν μέσω της κακοκαιρίας οι εργαζόμενοι ανησύχησαν ακόμη περισσότερο για την υγεία τους, καθώς τα τεστ έδειξαν να έχουν νοσήσει από την covid-19 και ενώ γενικότερα στη Λοκρίδα είχαν εντοπιστεί θετικά κρούσματα.

Τελικά τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους βγήκαν όλα αρνητικά και το αρχικό λανθασμένο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέα Κορέντζελο, οφειλόταν στις πολικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες διεξήχθη η δειγματοληψία.

«Όλοι οι συνάδελφοι είναι αρνητικοί στον ιό, παρά τα αρχικά αποτελέσματα, όπως έδειξαν τα επαναληπτικά τεστ τα οποία υπεβλήθησαν υπό κανονικές συνθήκες. Τα πρώτα δείγματα είχαν ληφθεί σε θερμοκρασία -2ο C που επηρεάζει την ορθότητα των αποτελεσμάτων», λέει στο LamiaReport ο κ. Κορέντζελος, που δεν παραλείπει να καταθέσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ με όλο το δυναμικό της:

«Όλα τα τελευταία γεγονότα, κακοκαιρία, κορωνοϊός, καθυστέρησαν το διάλογο που έχουμε ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία ΥΠΕΝ, Οικονομικών και Εργασίας. Οι εργαζόμενοι θέλουμε το διάλογο και θα στείλω e-mail στο ΥΠΕΝ που θα ζητάω τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και των τριών υπουργείων», σημειώνει ο κ. Κορέντζελος τονίζοντας ότι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι μακριά από χρώματα και κόμματα να πετύχουν τη συνέχιση λειτουργίας της μεγάλης νικελοβιομηχανίας με τους όρους που θα είναι για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.