Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ και Κλινική κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 08:25 Νοσοκομείο Λαμίας: Νέες εισαγωγές στη ΜΕΘ και Κλινική κορωνοϊού

Νέοι θάνατοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Αυξάνει η πίεση στην Εύβοια…

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και κάθε στιγμή μας το υπενθυμίζει με τα εκατοντάδες κρούσματα και ακόμη χειρότερα με τις δεκάδες εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία της χώρας.

Στη Φθιώτιδα, αν και τα κρούσματα δεν είναι πολλά, κατά μέσο όρο 3 με 4 την ημέρα τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, τον τρέχοντα μήνα αυξάνονται σταθερά οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο και συγχρόνως τα σοβαρά περιστατικά.

Έτσι το βράδυ της Τρίτης (16/2) είχαμε την εισαγωγή μιας 72χρονης Λαμιώτισσας στη ΜΕΘ κορωνοϊού από το Πέτρινο όπου νοσηλευόταν μέχρι τότε. Πρόκειται για επαφή κρούσματος από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και με τη συγκεκριμένη εισαγωγή, οι ασθενείς στη ΜΕΘ έφτασαν τους 6 και η πληρότητα στο 50%.

Ομοίως είχαμε μία νέα εισαγωγή στην Κλινική covid ενός 72χρονου πάλι από τη Λαμία, με τους ασθενείς να φτάνουν τους 17 (πληρότητα 50% από τη μία Κλινική).

Την ίδια ώρα στη γειτονική Χαλκίδα, με το σύνολο της ΠΕ Εύβοιας να παρουσιάζει κατά μέσο όρο 20 με 21 κρούσματα, είναι θαύμα που υπάρχουν ακόμη - έστω και λιγοστά - κρεβάτια. Στη ΜΕΘ βέβαια είναι κατειλημμένα τα 11 από τα 12 κρεβάτια, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρά είχαμε δύο ακόμη θανάτους. Συγκεκριμένα πέθανε ένας 85χρονος από το Μίστρο και ένας 74χρονος από τα Ψαχνά μετά από επιπλοκές που τους δημιούργησε η covid-19. Στην Κλινική κορωνοϊού η πληρότητα παραμένει στο 70% σε σύνολο 40 κλινών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση