Εξιχνιάστηκε ληστεία ηλικιωμένου ζευγαριού μετά από 8 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 08:10 Εξιχνιάστηκε ληστεία ηλικιωμένου ζευγαριού μετά από 8 χρόνια

Ταυτοποιήθηκαν δύο εκ των δραστών που είχαν χτυπήσει, δέσει και φιμώσει τα γεροντάκια στα Άγραφα.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο σπίτι τους σε περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) εκ των δραστών, ένας Έλληνας 48 ετών και ένας Αλβανός 32 ετών, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ακόμη αγνώστων συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι ενέχονται σε ληστεία, η οποία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27-03-2013, όταν τουλάχιστον δύο εξ αυτών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face και φορώντας γάντια, παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού των ηλικιωμένων.

Μάλιστα ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και έδεσαν το ζευγάρι, με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups), αποσπώντας από το εσωτερικό της οικίας χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Γίνεται μνεία ότι ο αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε, είναι ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Δομοκού, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση