Επεισόδια και συλλήψεις με πρόσφυγες στην Αμάρυνθο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 10:43 Επεισόδια και συλλήψεις με πρόσφυγες στην Αμάρυνθο (ΦΩΤΟ αρχείου)

Προκάλεσαν φθορές στο ξενοδοχείο όταν τους ζητήθηκε να αδειάσουν το κατάλυμα…

Δικογραφία σε βάρος 40 και πλέων προσφύγων που διέμεναν στο ξενοδοχείο «Filoxenia» στην Αμάρυνθο Ευβοίας, σχημάτισε το ΑΤ Ερέτριας, μετά από μήνυση που κατέθεσε η υπεύθυνη, για φθορές και απειλές σε βάρος υπαλλήλων.

Οι πρόσφυγες φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο χώρο και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν καθώς ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας σε ξενοδοχειακά καταλύματα (από 31/12 μας είχε ενημερώσει ο κ. Μηταράκης).

Η πρώτη τους αντίδραση ήταν να κλείσουν το δρόμο και να διμαρτυρηθούν την Πέμπτη όμως αρνούμενοι να αποχωρήσουν δημιουργήθηκε ένταση και προκάλεσαν φθορές στο χώρο σύμφωνα με τη μήνυση που υποβλήθηκε.

Συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα Σύριοι και Ιρακινοί, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Το θέμα προσφυγικό και μεταναστευτικό τεχνηέντως έχει περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα λόγω πανδημίας και κακοκαιρίας, ωστόσο φαίνεται ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι στις σπάνιες ανακοινώσεις για αναχωρήσεις μερικών δεκάδων οικογενειών σε χώρες μέλη της ΕΕ.

Από το αρμόδιο υπουργείο και το ΔΟΜ δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι που το μόνο που επιθυμούν είναι να φτάσουν σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό προορισμό, πλην της Ελλάδας, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση